Anlık Bildirim

Çift ekranlı Asus Project Precog tablet bilgisayar geleceği yansıtıyor

Gelecekte çift ekrana sahip dizüstü bilgisayarların piyasaya çıktığını göreceğiz. Üreticiler bunu gerçekleştirmek için çalışıyor. Asus Project Precog konsepti buna bir örnek.

Computex 2018 fuarında pek çok ilke imza atan Asus, sergilediği konsept tablet bilgisayar Project Precog ile de büyük beğeni topladı. Çift ekranlı olan Project Precog gelecekten çıkmış gibi.

Asus Project Precog özellikleri

Project Precog bilgisayarı iki adet içe doğru katlanan dokunmatik ekrana sahip. Katlandığında ise Zen tasarımını yansıtan bir Asus dizüstünden farkı olmuyor. Yani asıl olay iç kısımda gerçekleşiyor.

Hatırlanacağı üzere Lenovo Yoga Book da benzer bir konsepti daha önce sergilemişti ancak o cihazda ikinci ekran sadece dokunmatik klavye olarak kullanılıyordu. Project Precog her iki ekranı da işletim sisteminin kullanımına sunmuş.

Çift ekranın kullanım zorluklarından yola çıkan Asus, cihazı yapay zekâ ile desteklemeye karar vermiş. Bu noktada Intel’in Movidius görsel işlem birimi devreye giriyor. Project Precog bu açıdan da bir ilki başarıyor. Intel bilgisayar üreticilerini yapay zekâ ile desteklemek için bir program başlatmıştı ve bu onun bir parçası.

Yapay zekâ kullanıcının parmaklarının hangi noktada olduğunu sürekli takip ediyor. Buna göre arka plan uygulamalarını hazır tutuyor veya çalışılan uygulamalarda önerilerde bulunuyor. Yine günlük kullanım durumuna göre bataryayı optimize ediyor.

Cihazın ekranlarında farklı işlemler yapılabildiği gibi birleşerek büyük bir ekran da olabiliyor. Kablosuz klavye-fare seti ile bu ekranı kolayca kullanabiliyorsunuz. Asus Project Precog en erken gelecek yıl piyasada olacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim