Anlık Bildirim

Dell, 13 saatlik pil ömrü sunan Chromebook 5190'ı duyurdu

Dell, Londra'da gerçekleşen Bett 2018 fuarı kapsamında Dell Chromebook 5190'ı duyurdu. Cihaz geleneksel dizüstü bilgisayar ve 2'si bir arada olmak üzere iki farklı varyanta sahip.
Lenovo Chromebook serisinin piyasaya sürülmesinin ardından Dell, Chromebook 5000 serisi kapsamındaki yeni Chromebook 5190 modelini duyurdu. Cihaz geleneksel bir dizüstü bilgisayar olarak tercih edilebilirken aynı zamanda 2’si 1 arada versiyonu da mevcut.
Chromebook 5190, 1366x768 piksel çözünürlüğü destekleyen 11.6 inç HD IPS ekrana sahip. Dört çekirdekli Intel Celeron işlemciyle donatılmış cihazda Google Chrome OS işletim sistemi çalışıyor.
Dizüstü bilgisayarın bellek ve depolama seçenekleri şirket tarafından henüz açıklanmadı ancak Lenovo Chromebook 500e'ye benzer şekilde 4GB LPDDR4 RAM ve 32GB eMMC dahili depolama birimine sahip olmasını bekliyoruz.

Tek şarjla 13 saate kadar pil ömrü

Dell Chromebook 5190'ın bağlantı özellikleri arasında WiFi, Bluetooth ve USB-Type C bulunurken cihazda USB portu, kulaklık girişi ve SD kart okuyucunun da yer alması bekleniyor. Bunun haricinde dizüstü bilgisayarın 13 saate kadar pil ömrü sunduğunu belirtelim. Şirket ayrıca ekran üzerinde çizim yapmak isteyenlere EMR (elektro-manyetik rezonans) Kalem de sunacak.
Eğitim amaçlı tasarlanan dizüstü bilgisayarın fiyatı 289 dolardan başlarken 2’si 1 arada versiyonu tercih edildiğinde bu fiyat değişecek. Sevkiyatların ise Şubat ayında başlaması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim