Anlık Bildirim

Dünyanın ilk Chrome OS tableti Acer Chromebook Tab 10 duyuruldu

Acer, Chrome OS işletim sistemiye çalışan dünyanın ilk tabletini duyurdu. Wacom EMR kalem ile birlikte gelen Chromebook Tab 10'un tüm detayları ve fiyat etiketi haberimizde.
Geçtiğimiz aylarda ilk Chrome OS destekli tabletin Acer tarafından piyasaya sürülebileceğine yönelik haberler çıkmıştı. Şirket, Google'ın eğitim sektörüne yönelik bulut tabanlı işletim sistemiyle çalışan ilk tabletini resmi olarak duyrudu.
Acer Chromebook Tab 10 olarak lanse edilen tablet 2048 × 1535 piksel çözünürlüklü 9.7 inç LCD ekrana sahip. İki Cortex-A72 ve dört adet Cortex-A53 işlemci çekirdeği içeren OP1 işlemciden güç alan cihazda 4 GB RAM ve 32 GB depolama alanı var. Aynı zamanda 5 megapiksel arka ve 2 megapiksel ön kamera, 34 Wh pil, 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.1 ve bir USB Type-C bağlantı noktası bulunuyor.
Tablet kutudan Google Play Store desteğiyle çıkacağı için ilk günden itibaren Android uygulamalarını çalıştırabilecek. Ayrıca, öğrencilerin  tablet üzerinde çizim yapabilmelerini sağlayacak bir Wacom EMR kalemi ile birlikte geleceğini belirtelim.

Artırılmış gerçeklik desteği de sunacak

Acer Chromebook Tab 10 gelecekte, öğrencilerin yeni yöntemlerle eğitim almasına olanak sağlayacak Google Expeditions artırılmış gerçeklik platformunu da destekleyecek. Bu araç sayesinde öğrenciler sınıftan ayrılmadan köpek balıklarıyla yüzebilecekleri gibi fezayı ziyaret edebilecek, bir müzenin içinde yürüyebilecek ve daha pek çok şey yapabilecekler.
Acer, Chromebook Tab 10'un önümüzdeki aydan itibaren 329 dolar karşılığında Kuzey Amerika'daki eğitim kurumları ve ticari müşterilere sunulacağını doğruladı. Tablet ayrıca Mayıs ayında Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinde 329 euro fiyatla satın alınabilecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim