Anlık Bildirim

HP’nin ilk Windows 10 ARM bilgisayarı ön siparişe başladı, fiyatı düşündürücü

Qualcomm'un Snapdragon 835 yonga seti üzerinde yükselen HP Envy x2 ikisi bir arada dizüstü modeli ön siparişe başladı. HP Envy x2 özellikleri ve fiyatı haberimizde.

Microsoft’un Qualcomm ile iş birliği kapsamında ortaya çıkan ARM tabanlı Windows 10 dizüstü bilgisayarları yavaş yavaş piyasaya çıkmaya başlıyor. Bununla birlikte fiyat çıtasının sürekli yükseldiğini görüyoruz. HP buna son örnek.

HP Envy x2 özellikleri ve fiyatı

HP ilk ARM tabanlı Windows 10 dizüstü modelini ikisi bir arada HP Envy x2 olarak belirledi. 12.3 inçlik köşeden köşeye dokunmatik ekranında 1920x1080 piksel çözünürlük sunan model Snapdragon 835 yonga setinden gücünü alıyor. Kasada Snapdragon LTE modem de mevcut.

4GB RAM ve 128GB UFS depolama belleği ile donatılan dizüstü bilgisayar Full HD video izlerken bile 19 saate varan kullanım süreleri sunabiliyor. Bang & Olufsen stereo hoparlörler ise fiyat segmentine uygun bir tercih olmuş.

Cihazda WiFi AC, Bluetooth 5.0, USB 3.1 Tip-C portu, 13MP çözünürlüğünde arka kamera, 5MP çözünürlüğünde ön kamera, 3 mikrofon, arka aydınlatmalı ayrılabilir klavye ve microSD yuvası yer alıyor.

HP Envy x2 için belirlenen fiyat 999$ seviyesinde. Ön siparişler başladı ve 9 Mart itibariyle de sevkiyata geçilmesi planlanıyor. ARM tabanlı Windows 10 projesine katkı sağlayan üreticilerden Asus’un Nova Go isimli dizüstü bilgisayarı benzer özellikler sunuyor ve fiyatı 599$ seviyesinden başlıyordu. HP ise çıtayı oldukça yukarı çekti.

ARM tabanlı Windows 10 dizüstü bilgisayarı projesinde asıl amaç gündelik işler için dizüstü tercih eden kullanıcılara uzun kullanım süreleri sunmak. İkinci amaç hücresel bağlantı ile sürekli çevrim içi olma imkanı sunmak. Diğer amaç ise nispeten daha uygun fiyatlar belirleyerek dizüstü pazarına hareketlilik getirmek.

Şimdiye kadar tanıtılan ürünlerin ilk iki şartı yerine getirdiğini görüyoruz ancak fiyat konusunda bekleneni veremiyor. Özellikle 999$ seviyesinde çok daha güçlü oyun bilgisayarları bile bulunabiliyor. Google Chrome işletim sistemli dizüstülere rakip olması beklenen ARM tabanlı Windows bilgisayarlar bir süre bu beklentiyi karşılayamayacak gibi.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim