Anlık Bildirim

Son dönemde teknoloji şirketlerinin cihazlarına kullanıcıların çeşitli verilerini toplayan yazılımlar yüklediğine sıkça şahit oluyoruz. Firmaların neredeyse tamamı bu tür açığa çıkan durumlarda masumane nedenlerle söz konusu gizli yazılımları kullandıklarını açıklasa da tüketici cephesinde tepkilerin önü alınamıyor.
İşte bu masum yazılımların son örneği Kaliforniya merkezli bilgisayar üreticisi HP’nin taşınabilir bilgisayarlarında yer alan keylogger oldu. ZwClose olarak da bilinen Michael Myng’ın, Synaptics imzası taşıyan touchpad’in sürücüsünü incelerken keşfettiği keylogger, araştırmacının belirttiğine göre varsayılan olarak kapalı olsa da kötü amaçlı kişiler tarafından kolaylıkla aktive edilerek sistemin uzaktan kontrol edilmesini sağlayabilir. Üstelik herhangi bir virüs tarama motoru da keylogger'ı tespit edemiyor.

HP'den şaşırtan hızlı cevap

Yazılımı keşfeden Myng doğal olarak durumu HP’ye bildirmekte gecikmemiş. Araştırmacı, firmanın beklediğinden çok daha hızlı cevap verdiğini ve hızla sorunun çözümüne yönelik yamayı kullanıma sunduğunu aktarırken, ABD’li firma yaptığı açıklamada sorunun bahse konu olan touchpad’in yer aldığı piyasadaki tüm üreticilerin cihazlarını etkilediğinin altını çizdi. Bununla birlikte HP yazılımın kullanıcıların gizliliğini tehlikeye attığını kabul ederken, kendilerinin ve Synaptics’in herhangi bir kişisel veri toplamadığını da belirtti.
Son olarak HP’nin yayınladığı yamayı buradan indirebileceğiniz gibi Microsoft’un yazılımı size güncelleştirmeler yoluyla ulaştırmasını da bekleyebilirsiniz. Önümüzdeki günlerde diğer üreticilerin de benzer yazılımları kullanıma sunup sunmayacağı ise merak konusu. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5761 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hp, Synaptics ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim