Anlık Bildirim

Huawei ince çerçeveyi abarttı: Karşınızda 3K ekranlı MateBook X Pro

Çinli teknoloji devi Huawei, Mobil Dünya Kongresi kapsamında son derece iddialı bir dizüstü bilgisayar tanıttı. İşte oldukça ince çerçevelere sahip 3K ekranlı MateBook X Pro'nun tüm detayları...
İlk 2'si 1 arada Windows tabletini 2016 yılında piyasaya süren Huawei, 2017 yılında ise Windows dizüstü bilgisayar pazarına giriş yapmıştı. Barcelona'daki 2018 Mobil Dünya Kongresi'nde duyurulan yeni Huawei MateBook X Pro şirketin bugüne kadarki en iddialı ürünü olabilir.
Premium dizüstü bilgisayar, ince çerçeveleri ve yüzde 91'lik ekran-gövde oranı sayesinde dünyanın ilk FullView dokunmatik ekranlı notebook'u olmuş durumda. Huawei henüz cihazın çıkış tarihini veya fiyatını açıklamadı ancak son derece pahalı olacağı bir gerçek.
Huawei MateBook X Pro, 260 ppi piksel yoğunluğu ve 3K çözünürlüğe sahip (3.000 x 2.000) 13.9 inç ekranla geliyor. Şirket bu ekranın yüzde 100 sRGB renk gamutu sunduğunu, 450 nit parlaklığı desteklediğini ve düşük güçlü LTPS teknolojisini kullandığını belirtti. Dizüstü bilgisayarın en ince noktası 5.08 milimetre, en kalın noktası ise 15.24 milimetre olarak ölçülmüş durumda. Ağırlığı ise 1.3 kilogram.

Klavyeye entegre kamera

Huawei, ince ekran çerçevelerinin yarattığı en büyük sıkıntılardan birini enteresan şekilde çözmüş gibi görünüyor. Şirket web kamerasını ekranın üstündeki veya altındaki çerçeveye yerleştirmek yerine klavyeye entegre etmiş. Fonksiyon tuşlarının arasında duran kamerayı ihtiyacınız olduğunda açıp kullanabildiğiniz gibi istemediğinizde de üzerine basıp kapatabiliyorsunuz.
Çinli teknoloji devinin bu tasarımı esasında gizlilik konularına önem veren kullanıcılar adına da bir avantaj sayılabilir. Zira kamerayı bantla kapatma gibi bir duruma gerek kalmıyor. MateBook X Pro'nun kaputunun altında Intel Core i7-8550U işlemci, isteğe bağlı NVIDIA GeForce MX150 grafik birimi ve 57 Wh büyüklüğünde bir pil var. Aynı zamanda hızlı şarj işlemini de desteklediğini belirtelim. Huawei cihazın 30 dakikalık bir şarjla 6 saat çalışma süresi sunabileceğini söylüyor.

Akıllı soğutma sistemi

Dizüstü bilgisayar, 16 GB'a kadar RAM ve 512 GB'a kadar SSD kapasitesine sahip yapılandırmalarla sunulacak. Diğer özellikleri arasında Dolby Atmos teknolojisine sahip dörtlü hoparlör, 360 derecelik ses kaydı için 4 mikrofon dizisi, güç düğmesine yerleştirilmiş parmak izi okuyucu ve arkadan aydınlatmalı sızıntı geçirmez klavye yer alıyor. MateBook X Pro'da bir USB Type-A portu, iki USB Type-C portu (Thunderbolt 3 destekli) ve bir ses girişi var. Cihaz USB Type-C adaptörü aracılığıyla şarj oluyor.
Huawei, bilgisayarda hem pasif hem de aktif modları destekleyen bir "akıllı soğutma sistemi" bulunduğunu söyledi. Bu sayede bilgisayar yeteri kadar ısınırsa fan devreye giriyor. Elmas kesimli kenarlara sahip metal bir kasası olan MateBook X Pro, 2018 yılının ikinci çeyreğinde gri ve gümüş renk seçenekleri ile satışa sunulacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8516 kez okundu.
25 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
pc, laptop ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim