Anlık Bildirim

Kişisel bilgisayar pazarı küçülürken Asus'un ve Apple’ın pazar payı büyüyor

Kişisel bilgisayar pazarı her geçen yıl daha da küçülüyor. Apple ise pazar payını yükselten isimlerin başında geliyor. İşte 2016’nın ilk çeyreğine ilişkin ilgi çekici rakamlar:

Kişisel bilgisayar pazarı küçülürken Asus'un ve Apple’ın pazar payı büyüyor Tam Boyutta Gör

Dünya genelinde kişisel bilgisayar satışları uzunca bir süredir düşmeye devam ediyor. 2012 yılından bu yana akıllı telefonlara yenik düşen kişisel bilgisayarlar pazarında küçülme devam ediyor. IDC’nin açıkladığı son rakamlara göre 2016 yılının ilk çeyreği içinde toplam kişisel bilgisayar satışı küresel ölçekte 64 Milyon 776 Bin olarak gerçekleşti.

Kişisel bilgisayar pazarı küçülürken Asus'un ve Apple’ın pazar payı büyüyor Tam Boyutta Gör

Aynı dönem için 2015 yılında 71 Milyon olarak gerçekleşen satışlar, yeni rakamlara göre çeyreklik bazda %9.6 düşüş göstermiş oldu. Pazarın lider ilk üç ismi olan Lenovo, HP ve Dell toplamda %16.6’lık bir kayıp yaşamış görünüyor. Kişisel bilgisayar satışlarına ilişkin faaliyetlerini durduran önemli markalara karşın yaşanan bu kayıp sektör adına epey can sıkıcı. Tüm bunların yanında Asus pazar payını %1.5 yükseltmeyi başararak kazançlı görünen tek isim olmuş.

Asus’un yanında asıl dikkat çekici olan ise Apple’ın 4 Milyon 611 Bin cihaz satarak %1’lik bir artış yakalamayı başarması gösterilebilir. Yeni bir Mac modelini pazara sunmamasına karşın ilk çeyrekte önemli sayıda OS X yüklü cihaz satan Apple, ilk öeyrek için %7.1’lik pazar payının da sahibi olmuş.

iOS ekosisteminin gücünün yarattığı itici etki ile OS X tarafında pazardaki etkisini yavaş yavaş da olsa yükselten Apple’ın, küresel ölçekte güçlenmeyi başarmasına karşın 1.6 Milyon adet cihaz sattığı kendi ülkesinde yaşadığı küçük kayıplar yeni model beklentisine dayandırılabilir. Tüm bunlara rağmen Apple’ın kişisel bilgisayar satışlarında kendi işletim sistemi ile 5. büyük üretici olması epey önemli.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5974 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lenovo, asus ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim