Anlık Bildirim

Lenovo katlanabilir ekrana sahip dizüstü bilgisayar konseptini sergiledi

Küresel PC pazarının lideri Lenovo, New York'ta gerçekleştirdiği Lenovo Transform etkinliğiyle gelecek hedeflerinden biri olan katlanabilir dizüstü bilgisayar konseptini sergiledi.
New York'ta düzenlenen "Lenovo Transform" etkinliği, şirketin gelecek hedefleri arasında yer alan katlanabilir dizüstü bilgisayar konseptini ortaya çıkardı. Sergilenen laptop, ortada katlanabilen bir ekranla geliyor. Ayrıca sesle kontrol, yeni ekran teknolojisi ve ileri materyaller olmak üzere üç önemli noktası var. Klavyede Lenovo'nun ikonik kırmızı track pointer öğesinin yer alması da ilginç bir detay olarak gözden kaçmıyor.
Lenovo dizüstü bilgisayarın resmini Twitter'da "Katlanabilir bir bilgisayar? Belki birgün. Şu an için sadece bir konsept." başlığıyla paylaştı. Katlanabilir konsept dizüstü bilgisayar, üst kısmın tamamını kaplayan geniş bir ekrana sahip. Klavye ise ekranın hemen altından boşluk bırakılmadan başlıyor ve orta kısmında track pointer var.
Sağ ve sol tıklama düğmeleri altta yer alırken klavyede trackpad olmadığını görüyoruz. Bu büyük olasılıkla işlemlerin sesli komutlarla yapılacağı anlamına geliyor. Ayrıca, dizüstü bilgisayarda çizim yapmak için kullanılabilecek büyük kalem şeklinde bir stylus kalem var. Dizüstü kapalı olarak da gösteriliyor ve bu şekilde fiziksel bir klasör şeklini aldığını görüyoruz.
Lenovo, katlanabilen dizüstü bilgisayar fikri ile herkesin dikkatini çekmeyi başardı ancak çok fazla detay verdiği söylenemez. Şirket dizüstü bilgisayarın yapımında kullanılacak olan 'ileri materyaller' konusunun ayrıntılarına girmedi. Katlanabilir dizüstü bilgisayarın sadece bir konsept olduğunu ve henüz mevcut herhangi bir prototipin olmadığını belirtelim. Lenovo bu kadar önemli bir teknolojik cihaz üzerinde çalışsa bile, ticarileştirilmesi kesinlikle zaman alacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim