Anlık Bildirim

Microsoft Surface tablet için temassız giriş özelliğinin patentini aldı

Yakın zamanda Microsoft’un aldığı bir patent şirketin gelecek Surface tablet modellerinde temassız giriş özelliğine yer vereceğini gün yüzüne çıkardı. Gelişmenin detayları haberimizde.

         

Microsoft Surface tablet için temassız giriş özelliğinin patentini aldı Tam Boyutta Gör

Bu hafta Microsoft, Surface Go isimli eğitim odaklı tabletini tanıttı. Surface Go genel anlamda ihtiyaçları karşılasa da tablet ekosistemine çığır açan bir yenilik getirmiyor. Fakat ABD Patent ve Marka Ofisi’nin bu hafta yayınladığı yeni görseller tablet dünyasında çok şeyi değiştirecek gibi görünüyor. Yayınlanan patente göre Microsoft tablet üzerinde ekrana temas etmeden işlem yapabilmemize olanak tanıyan bir sistem üzerinde çalışıyor. Cihazın üzerindeki kamera, derinlik algısıyla beraber sahne içerisinde bulunan bir veya daha fazla insanı ayırt edebiliyor. Bu yönüyle sistem Apple’ın Face ID teknolojisinde kullandığı TrueDepth kamera ile benzer özellikler gösteriyor. Derinlik algılaması sayesinde kullanıcının işaret parmağının ekranın hangi kısmına daha yakın olduğunu anlayabilen sistem, işaret parmağının gösterdiği yöne doğru imlecin harekete geçmesini sağlıyor ve kullanıcını işlemini gerçekleştirebiliyor.
         
Microsoft Surface tablet için temassız giriş özelliğinin patentini aldı Tam Boyutta Gör
 
         
Microsoft Surface tablet için temassız giriş özelliğinin patentini aldı Tam Boyutta Gör
 

Microsoft, kullanıcının yaptığı hareketlerin, imleçle yapılan tıklamak, sürüklemek ve bırakmak gibi farklı kontrollere olanak verebileceğini ifade ediyor. Kullanıcının bunlara ek olarak imleç gerektirmeyen kontroller de gerçekleştirebileceği söyleniyor. Yani kullanıcı ekrana çoklu dokunma gerektiren yakınlaştırma ve uzaklaştırma gibi kontrolleri de ekrana temas etmeden gerçekleştirebilecek.

Diğer cihazlarda da kullanılabilir

Her ne kadar patent bir tablet şeması üzerinde gösterilse de bu teknoloji herhangi bir bilgisayar üzerinde de kullanılabilir görünüyor. Microsoft bu patenti hareket bazlı kullanıcı arayüzü olarak adlandırıyor. Kullanıcı, insan bedeni haricinde farklı objeleri de sisteme tanımlatıp kamera aracılığıyla takibini sağlayabiliyor. Eline aldığı bir stylus kalemi sisteme tanımlattığında kalemin ucu nereyi gösteriyorsa imleç o yönde hareket ediyor ve kullanıcı işlemini gerçekleştirebiliyor.

İmleçten bağımsız ve ekrana çoklu dokunma gerektirmeden yapılabilen bazı kontroller ise şöyle: dokunma/tıklama hareketi, çift dokunma/tıklama hareketi, basılı tutma hareketi, kaydırma hareketi, uzaklaştırma hareketi, yakınlaştırma hareketi, iki parmakla dokunma/tıklama hareketi, iki parmakla kaydırma hareketi ve döndürme hareketi. Sistemin kabiliyetleri bu örneklerle sınırlı değildir, hareketler ve kontroller çoğaltılabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim