Anlık Bildirim

Nokia’dan en güçlü Android tablet geliyor

Bu yıl akıllı telefon pazarında eski günlerine dönme planları yapan Nokia, tablet tarafında da etkili olma çabasında. Firma Foxconn üzerinden yeni bir tablet daha hazırlıyor.

İlk akıllı telefon modeli Nokia 6’yı piyasaya süren HMD Global ve FIH Mobile ortaklığı şimdi yeni bir tablet hazırlığında. Yeni Nokia tableti şimdiye kadar ki en güçlü Android tablet olacak.

Benchmarklarda Ortaya Çıktı

Daha önce de Nokia’nın Android tablet geliştirdiğini görmüştük. Nokia N1 adındaki tablet, mobil cihaz bölümünün Microsoft’a satılmasından hemen sonra piyasaya çıkmıştı. Nokia isminin tablet modellerinde kullanılmasında bir kısıtlama olmadığı için firma bu konuda rahat davranıyordu. Yeni model ise Foxconn iştiraki FIH Mobile tarafından üretiliyor.

İnternete sızdırılan benchmark testlerinde Android 7.0 FIH Edition ibaresi görülüyor. Nokia 6 modelinin benchmark testlerinde de bu ibare vardı. Bu bakımdan geliştirme FIH Mobile tarafından yapılıyor diyebiliriz.

FIH Mobile son kullanıcıdan ziyade biraz daha masaüstü kullanıma yönelik bir tablet hazırlamış. 18.4 inçlik 2560x1440 piksel çözünürlüğünde bir ekranı olan tablet modeline Snapdragon 835 yonga seti güç veriyor. 4GB RAM yanında 64GB depolama kapasitesi tercih edilmiş.

Arka taraftaki 12MP çözünürlüğündeki kamera otomatik odaklama ve LED flaş destekli. Ön kamera da 12MP çözünürlüğünde ve her ikisi de 4K video kaydı yapabiliyor. Bu özellik şimdiki çoğu tablet modelinde mevcut değil.

Tablet modeli hangi ismi alacak şimdilik bilinmiyor ancak çok ses getireceği ortada. Samsung Galaxy View benzeri bir yapıda olacağı tahmin edilen tablet modeli muhtemelen yine Çin odaklı olacak. Yakın zamanda tablet ile ilgili yeni bilgiler görebiliriz. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4560 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nokia, nokia tablet ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim