Anlık Bildirim

Oyun dizüstü bilgisayarı pazarının lider isimleri: Asus ve MSI

Bilgisayar pazarı büyümeye yönelik güçlü bir ışık yaymıyor son birkaç yıldır. Ama başında oyun olan bilgisayar pazarı sıçrama yapmaya devam ediyor. Pazarın genel durumu, liderler ve satış rakamları...
Oyun odaklı dizüstü bilgisayarlar söz konusu olduğundan bir süre öncesine kadar akıllara gelen ilk marka belki de Alienware'di. Bugün ise işler değişti, pazara hakim olan firmaların Uzakdoğu merkezli üreticiler olduğunu görüyoruz. Digitimes'ın haberine göre 2016 yılında Asus ve MSI, oyunculara yönelik dizüstü bilgisayar pazarının lider iki ismi olmayı başardı.
Gelen bilgilere göre Asus, 1.2 milyon oyun dizüstü bilgisayarı satarak pazarı lider kapattı. MSI ise yaklaşık 850 bin adet ile ikinci sırada geldi. Büyüme eğilimi göstermeyen bilgisayar pazarında oyun sınıfı ürünlerde patlama yaşanırken, 2017 için de %15'e varan bir artış öngörülüyor. Başta Kuzey Amerika ve Çin olmak üzere hem her coğrafyada, üzerinde Gaming yazan ürünlere ilginin yüksek olduğunu görüyoruz ki, buna ülkemiz de dahil.
Asus ve MSI dışında, örneğin oyun serilerini Legion markası altında toplayan Lenovo için de bu sene hedef büyük. HP tarafında Omen markasına son dönemde ciddi yatırım yapıldığını göz ardı edemeyiz. Pek tabi ki Dell de gerek Alienware markası gerekse de Inspiron serisi altında iddialı modeller sağlıyor. Acer'ın da yine dikkatlerden kaçmayan ürünleri olduğunu görüyoruz. Radarda tutulması gereken bir diğer firma ise oyun endüstrisinde "Apple" etkisine sahip, ortalama satış fiyatı en yüksek firmalardan biri olan Razer. Üstelik dizüstü bilgisayarları belki bu sene ülkemize de gelmiş olacak.  
Üreticilerin son dönemde ağırlıklı olarak sosyal medya, Youtube kanalları ve canlı yayınlar üzerinden ürünlerini gösterme çabası içinde olduğu da pazardaki bir diğer popüler eğilim. Ancak modellerin ve özelliklerin giderek birbirine daha fazla benzediği günümüzde giriş seviyesi için 799 dolar, orta seviye için 1499 dolar ve üst seviye için 1799 dolar'dan başlayan fiyatlarla satılan modeller için üreticilerin bu sene daha fazlasını yapması gerekecek.
Ortalama satış fiyatı yüksek olan modeller için, ayırt edici unsurun tasarım-arge-ek fonksiyonlar etrafında toplanması ve bu noktada öne geçmek isteyen üreticinin farkını daha iyi anlatması gerekecek. Bu da gösteriyor ki üreticilerin daha olgun bir stratejiyle mesajını iyi anlatması gerekecek. Bu sene rekabet daha da çetin geçeceğe benziyor, detaylar geldikçe paylaşmaya devam ederim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11758 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Oyun, asus ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim