Anlık Bildirim

Parmak izi sensörüne sahip Chromebook'lar yolda

Chromium Gerrit'te keşfedilen bazı kod satıları, gelecekteki Chromebook'ların parmak izi sensörüne sahip olacağını gösteriyor. Yeni nesil Google Pixelbook bu özellikle gelen ilk Chromebook olabilir.
Chromium Gerrit'te bulunan birkaç yeni kod satırı yakında Chromebook'lara parmak izi sensörünün gelebileceğini ortaya koydu. Söz konusu satırlarda "Parmak izinizi ayarlayın", "Parmağınızı yerleştirin", "Parmağınızla sensöre dokunun" gibi böümler yer alıyor.
Chromium Gerrit, Chrome geliştiricileri için oluşturulmuş açık kaynaklı bir işbirliği platformu. Dolayısı ile yeni Chrome OS özellikleri genelde buradan sızıyor. Bununla birlikte Chromebook'lara yüz tanıma ile kilit açma özelliğinin de gelebileceği öne sürüldü.

İlk olarak Google Pixelbook'da görebiliriz

Tüm bu bilgiler ışığında yakında çıkacak bazı Chromebook'ların ek biyometrik güvenlik özellikleri sunması muhtemel görünüyor. Google Pixelbook’un yeni versiyonunun bu işlevselliği öne çıkaran ilk Chromebook olacağı yönünde söylentiler de var. Ancak şu ana kadar Chromium Gerrit'te keşfedilen kodlardan başka hiçbir somut bilgiye sahip değiliz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim