Anlık Bildirim

Razer’ın çalınan prototipleri açık arttırma sitesinde ortaya çıktı

Genelde üreticilerin çok önemli prototip veya cihazları çalındıktan sonra açık arttırma sitelerinde boy göstermesi gecikmiyor. Razer’ın çalınan prototipleri an itibariyle satışa çıkmış bile.

Razer’ın CES 2017 fuarında çok önemli iki prototip cihazının çalındığını sizlere iletmiştik. Bunlar Project Valerie projesine ait olan üç ekranlı dizüstü bilgisayar prototipleriydi. Firma kolluk kuvvetleri ile geniş çaplı bir inceleme başlatırken, çalınan modellerin ortaya çıkması gecikmedi.

Adres Tabii Ki Açık Arttırma Siteleri

Çinli Taobao açık arttırma sitesinde ortaya çıkan prototipler 22 000$ civarında bir fiyat etiketi ile alıcılarını bekliyor. Dünyada tek olan bu prototipleri satın alan kişiler kendi ürünlerini geliştirerek piyasaya sürebilecek. Bu bakımdan hırsızlar prototiplerin paha biçilemez olduğunu düşünmüş.

Cihazlar henüz 4 gün önce çalınmıştı. Hırsızların kısa sürede ABD’yi terk ederek Çin’e geçmiş olması şaşırtıcı. Muhtemelen bu kişiler fuar katılımcıları arasındaydı ve çalmadan önce de planlarını yapmışlardı. Olayı gerçekleştirdikten hemen sonra fuardan ayrılıp ülkelerine döndüler.

Şimdi soruşturmanın Çin’e uzaması gerekiyor. İlan sayfasından kullanıcıların kimler olduğu tespit edilecek ve adresine ulaşılmaya çalışılacak. Tabii bunun için Çinli yetkililerin gayret göstermesi gerekiyor. Razer patronu ise çalınan cihazlar ile ilgili yardımcı olacak bilgi getirenlere 25000$ ödül vadetmişti. Belki bu ödül Çin makamlarına ikramiye veya hibe şeklinde verilebilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10600 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Razer, ces2017 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim