Anlık Bildirim

Samsung PC pazarından emekli oluyor

Güney Koreli teknoloji devi Samsung yazıcı birimini HP'ye sattıktan sonra şimdi de PC bölümünü devretmeye hazırlanıyor. Lenovo ile görüşmeler yapan Samsung bu birimi elden çıkarmaya oldukça istekli.
Samsung'un sektörle boğuşan bölümlerinden kurtulmaya çalıştığı artık sır değil. Yazıcı bölümünü HP'ye sattıktan sonra şimdi de PC biriminden vazgeçmeye hazırlanıyor. Güney Koreli firmanın PC bölümünü Lenovo'ya satışı üzerine müzakerelerde yer aldığı bildiriliyor. Yerel basına göre iki şirketin görüşmeleri ilk kez bu yılın başlarına start aldı.
Henüz bir anlaşmaya varılmamış olmasına rağmen Samsung'un yıllarca emek verdiği PC pazarından çekilmeye oldukça hevesli olduğu bildiriliyor. Güney Kore medyasından IBTimes, anlaşma fiyatının 850 milyon dolara yakın olmasının muhtemel olduğunu yazıyor. Ancak Lenovo'nun kartlarını doğru oynaması halinde, özellikle de Samsung'un son 12 aydaki PC işlerinin ağır performansı göz önüne alındığında bu rakamı kolayca düşürebileceği de olasılıklar dahilinde.

Lenovo, HP ve Dell pazar lideri

Samsung'un PC bölümünü sattığını görmek şaşırtıcı değil. Çünkü şirket, bu pazara sürekli yatırım yapan diğer firmalara kıyasla zemin kaybetti. Son yıllarda PC pazarı çökmesine rağmen, Lenovo önde gelen şirket olmaya devam ediyor. Samsung ise rekabete ayak uyduramadı. Dell ve HP gibi şirketler de PC sektöründe iyi çalışmaya devam eden diğer üreticiler olarak sıralanıyor.
Samsung kısa süre önce Avrupa pazarlarını terk etmeye ve Amerika Birleşik Devletleri'ne daha fazla konsantre olmaya karar verdi, ancak burada bile Lenovo'nun rekabeti gelirlerini önemli ölçüde etkiledi. Lenovo açısından Samsung'un PC ünitesini satın almak şüphesiz ki pazar payını birkaç puan arttırarak sektördeki yerini daha da sağlamlaştırmaya katkıda bulunacak. Samsung ve Lenovo arasındaki müzakereler konusunda henüz kesinleşen birşey yok. Görüşmeler sonuçlanırsa her iki şirket tarafından yayınlanacak basın bültenleri ile anlaşmanın detaylarını öğrenebileceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3568 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, lenovo ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim