Anlık Bildirim

Tablet pazarında kaybeden Android, kazanan Windows olacak

Tablet bilgisayarların, dizüstü bilgisayarların yerini ne ölçüde alacağı tartışmaya açık bir konu ancak işletim sistemleri tarafındaki rekabete ilişkin çok çarpıcı bir araştırma yapıldı. İşte o analiz
Dünya genelinde 2015 yılı sonunda 211.3 Milyon adetlik tablet satışının gerçekleşmesi bekleniyor. Bu rakam 2014 yılına kıyasla %8.1’lik düşüş anlamına geliyor. Apple’ın iPad satışları, kullanıcıların her yeni iPad modelini satın almakta istekli olmayışı nedeniyle istenen seviyede gerçekleşmiyor.

Aralık 2015 itibariyle bir rapor yayınlayan IDC, tablet pazarındaki ön görülerini paylaştı. Rapor, Tim Cook’un paylaştığı iPad satışlarındaki ivmelenme beklentisini uzun vadede karşılaşmıyor ne yazık ki.

Windows’un Yükselişi

IDC analizine göre tablet dünyasında uzun dönemde kazanan Microsoft olacak. 2015 yılı sonu itibariyle payı %8,5 seviyesinde gerçekleşen Windows, 2019 yılı sonunda pazardaki yüzdesini ikiye katlayarak 17,8 seviyesine taşıyacak. Burada önemli olan nokta ise Windows’un elde edeceği neredeyse %10’a yakınlık payı nereden çalacağı konusu oluyor. IDC’ye göre en büyük kan kaybını Android yaşayacak. Hali hazırda %67,33 seviyelerinde olan Android’in tablet pazarındaki hakimiyeti, 2019 yılında %56,5 düzeyine gerileyecek.

iOS tarafının kemikleşmiş kitlesinde çok fazla bir değişim olacağını ön görmeyen IDC, yine de uzun dönemde küçük bir artışa işaret etmeyi ihmal etmemiş. Güncel dönemde %24,5 olan iOS oranı 4 yıl sonra %25,7 olarak ön görülüyor.

Tablet pazarına iPad ile farklı bir bakış açısı getiren Apple, iPad Pro ile 10inç üzeri Android ve Windows tabletlere bir anlamda yanıt vermişti. Windows tarafındaki Windows 10 hamlesi ve pazardaki trendlere ayak uydurarak ücretsiz güncellemelerin sunulmaya başlanması, Microsoft adına uzun dönemde önemli bir kazanç olacağa benziyor. Bu tabloya göre de şu anda tablet tarafında yenilikçi bir şeyler yapmaya en çok ihtiyacı olan isim Android gibi duruyor.
knagamine@idc.com. Further detail about this tracker can be found at:http://www.idc.com/tracker/showproductinfo.jsp?prod_id=81">
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5924 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Android, iOS ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim