Anlık Bildirim

Yeni nesil Google dizüstü bilgisayarların kapakları yüzünüze göre kendisini ayarlayacak

Dizüstü bilgisayarınızın kapağının tek bir dokunuşla açılarak ekranı yüzünüze göre ayarlamasını ister miydiniz? Google yeni patenti ile bunu size sağlayabilir.

Yavaş yavaş donanım tarafında ağırlığını hissettirmeye başlayan Google, ilginç bir teknolojiye imza atıyor. Gelecekteki Google dizüstü modellerinin kapakları kullanıcının yüzüne göre kendi konumunu ayarlayabilecek.

Otomatik kapak

Firmanın kısa süre önce onayını aldığı patent, 2013 yılında donanım projelerinde çalışan Ken Loo ve Google mühendisleri tarafından hazırlanmış. Projeye göre dizüstünün kapağı motorlu bir menteşeye bağlı. Otomatik olarak açılıp kapanmasını bu menteşe sağlıyor.

Kapağın üst kısmına dokunmatik bir alan yerleştirilmiş. Kullanıcı bu alana tıkladığı kapak açılmaya başlıyor. Ortam ışık sensörü ve ön kamera gibi bileşenler kullanıcının yüzünü algılıyor ve ekranı en iyi görüş açısına uyacak şekilde ayarlıyor. Yine aynı şekilde de kapanıyor.

Yani standart dizüstü modellerindeki gibi kapağı açmak, kendinize göre ayarlamak gibi zahmetli ve zaman alıcı hareketlere gerek kalmıyor. Bilgisayar otomatik olarak sizin yerinize kapağını açıyor.

Bakıldığı zaman günümüze çok yabancı bir teknoloji gibi duruyor zira henüz böyle bir sistem kullanılmış değil. Ne var ki kullanıcı kolaylığa alıştıktan sonra vazgeçilmez özelliklerden birisi de olabilir. Şimdilik bu patenti ne zaman Pixelbook ürünlerinde göreceğiz bilinmiyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim