Anlık Bildirim

Intel'den Qualcomm ve Microsoft'a üstü kapalı uyarı!

Teknoloji devi Intel, Qualcomm ve Microsoft işbirliğiyle geliştirilen ARM tabanlı Windows 10 PC'lerden son derece rahatsız olmuş gibi görünüyor. Şirket yayınladığı blog yazısıyla bunu açıkça gösterdi.
Qualcomm ve Microsoft, kısa süre önceki Computex etkinliği sırasında, geçtiğimiz Aralık ayında duyurulan ARM tabanlı Windows 10 PC'leri kimlerin üreteceğini açıkladı. Ancak, x86 emülasyon teknolojisini kullanan Snapdragon 835 bilgisayarlar Intel tarafından pek de memnuniyetle karşılanmamış gibi görünüyor.
Intel, şirket adı vermedi ancak yayınladığı yeni bir blog yazısında Qualcomm ve Microsoft'un planının fikri mülkiyet haklarını ihlal edebileceğine dair güçlü ipuçları sundu. Baş avukat Stephen Rodgers ve Intel Labs Direktörü Richard A. Uhlig, tarafından kaleme alınan yazıda aşağıdaki ifadeler yer alıyor:
"Bazı şirketlerin Intel'in tescilli x86 ISA'sını Intel'in izni olmadan taklit etmeye çalıştıklarına dair raporlar var. Patentlerimizin yasa dışı ihlalini hoş karşılamıyoruz ve diğer şirketlerin Intel'in fikri mülkiyet haklarına saygı göstermeye devam etmesini bekliyoruz."
Blog yazısında ayrıca Intel'in x86 inovasyonlarını dikkatli bir şekilde koruduğu vurgulanırken, başkalarının kullanması için geniş çapta lisans vermedikleri de belirtiliyor. Şirket ayrıca bu teknolojiyi korumak adına 1.600'den fazla patent içeren bir portföye sahip olduğunun da altını çizmiş durumda.
Öte yandan Asus, HP ve Lenovo'nun yeni Snapdragon 835 PC'lerini bu sonbaharda piyasaya çıkarması bekleniyor. Ancak Intel'in bu savaşı mahkemelere taşımaya hazır gibi gibi göründüğünü söyleyelim. Şirketin Qualcomm ve Microsoft birleşiminden doğan güce karşı koyup koyamayacağını ise zaman gösterecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5753 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, qualcomm ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim