Anlık Bildirim

İşte dünyanın en çok bilgisayar satan şirketleri

IDC'nin son üç aylık raporuna göre en çok bilgisayar satan şirketler belli oldu. Uzun yıllar PC pazarını domine ederek ilk sıraya ambargo koyan Lenovo bakın tahtını kime devretti...
Araştırma şirketi IDC, bu hafta başlarında PC pazarının durumu ile ilgili son üç aylık raporunu açıkladı. Haberdeki grafikten de görülebileceği gibi HP pazar payı açısından dünya lideri konumunda.
IDC'ye göre Kaliforniya merkezli şirket, 2013 yılından bu yana ilk kez bir numaraya yükselerek ikinci sırayı alan Lenovo'yu geride bırakmayı başardı. Üçüncü sıradaki Dell ise son bir yılda çok az bir büyüme göstermiş durumda. Aynı şey geçtiğimiz günlerde Mac işlerinin 25 milyar dolar değerinde olduğunu açıklayan liste dördüncüsü Apple için de geçerli. Acer'ın ise beşinci sırada olduğunu görüyoruz.
En önemli rakam ise orta kısımda yazan gönderim miktarı. IDC'ye göre, 2016'daki 60 milyonun üzerindeki sevkiyat, PC pazarının beş yıl içindeki ilk yıllık büyümesini temsil ediyordu. Sadece %0.6 oranında bir yükseliş var ancak yıllar süren akıllı telefon ve tablet furyasından sonra piyasanın nihayetinde dengelenmeye başlayacağı anlamına gelebilir.
Bu büyümede, IDC'nin Google Chromebook'ları toplama dahil etmesinin de payı var. Chromebook'ları PC olarak nitelendirmeyen Gartner'ın yaptığı ayrı bir raporda, pazarın bir önceki yılın aynı dönemine göre %2.4 düşüş gösterdiği ortaya çıkmıştı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16400 kez okundu.
99 kişi, toplam 105 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilgisayar, lenovo ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim