Anlık Bildirim

Tayvan'dan yeni karar: Rusya ve Belarus'a çip sevkiyatı durduruluyor

Ukrayna'yı işgal etmesi sebebiyle Rusya'ya yeni ambargo kararlarını duyuran ülkelere ve teknoloji şirketlerine Tayvan'da katılıyor. Rusya ve Beyaz Rusya'ya olan çip sevkiyatları durdurulacak.

Tayvan'dan Rusya kararı: Teknoloji sevkiyatı durduruluyor Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz Şubat ayında Ukrayna'yı işgal eden Rusya, birçok ülke ve teknoloji şirketleri tarafından sert eleştiriler almıştı. Şimdi de dev üretim tesislerine ev sahipliği yapan Tayvan, ülkeye olan çip sevkiyatlarının durdurulacağını duyurdu.

Üretim ekipmanları da yasaklanıyor

Bu hafta başlarında Rusya ve Beyaz Rusya'ya ihracatı yasaklanacak tüm yüksek teknoloji ürünlerinin bir listesini paylaşan Tayvan Ekonomik İşler Bakanlığı (MOEA), ''Bu iki ülkedeki firmaların, şu özelliklerden herhangi birine sahip Tayvan yapımı mikroişlemcileri veya mikro devreleri satın almaları artık yasaklanmıştır: 5 gigaflop veya üzeri performans hızları, 25 MHz'i aşan saat frekans hızları, veri aktarım hızı ile harici bir ara bağlantı. 2,5 MB/sn veya daha fazla, 144 pimden fazla veya 0,4 nanosaniyeden az temel yayılma gecikme süresi'' açıklamasında bulundu.

Rusya'nın bu yaptırımları atlatmasına engel olmak için yeni yüksek teknoloji ürünlerinin Belarus'tan da yasaklanacağını duyuran Tayvan yönetimi, ayrıca bu ülkelerin kendi çiplerini üretmeleri için gereken ekipman satışlarını da durduracak. Bununla birlikte belirtilen iki bölgedeki şirketlerin artık mikroişlemciler ve hatta mikro devreler gibi belirli yarı iletken ürünlerini satın alması zorlaşırken, yerel üretim de büyük bir darbe alacak gibi gözüküyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2935 kez okundu.
20 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tayvan, Rusya-Ukrayna ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim