Anlık Bildirim

TDK'dan 200GB kapasiteli Blu-ray medya

Japonya bazlı medya üreticisi TDK, 200GB kapasiteye sahip Blu-ray medyaların yapılmasına olanak verecek teknolojiler üzerinde çalıştığını açıkladı. Geçtiğimiz sene 100GB kapasiteli dört katman Blu-ray medyalarını duyuran firma, 200GB kapasiteye sahip olabileceği belirtilen ve üzerinde çalışmaların devam ettiği medyalar hakkında henüz detaylı bir bilgi vermemiş durumda.

TDK, 2007 yılı içerisinde 100GB depolama kapasitesine sahip olan dört katmanlı Blu-ray medyaların piyasada olmalarını planlamakta. HD-DVD medyaların en fazla 50GB veri depolayabildikleri düşünüldüğünde, 100GB ve sonrasında 200GB depolama alanı kapasitelerinin Blu-ray'e standart olma yarışında avantaj sağlayacağı açık.

TDK, geçtiğimiz günlerde ilk parti 25GB kapasitelere sahip yazılabilir ve tekrar yazılabilir boş Blu-ray medyaların dağıtımını başlatmış durumda. 50GB kapasiteye sahip medyalarında Aralık ayında piyasaya sürülmeleri bekleniyor. 25GB kapasiteli medyaların yazılabilir versiyonları 20$, tekrar yazılabilir versiyonları ise 25$ fiyat etiketi taşımakta.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim