Anlık Bildirim

Foxconn, Sharp’ı resmen bünyesine kattı

Japonya’nın yüz yıllık geçmişe sahip dev üreticisi Sharp kötü giden ekonomik durumunu düzeltemeyince, satış da kaçınılmaz oldu. Sharp’ın yeni sahibi artık Foxconn.

Çinli Foxconn’un uzun süredir görüşmelerini sürdürdüğü Sharp’ın satın alınması konusu resmiyet kazandı ve iki firma da yaptıkları duyuru ile dev birleşmeyi onayladı. Foxconn, ilk etapta duyurulan miktardan biraz daha az ödeme yapacak.

İlk yapılan duyuruda, Foxconn’un yaklaşık 4.4 milyar dolar ödeme yapacağı ifade edilmişti ve bu, o dönemdeki hisse değeri üzerinden hesap edilmişti. Resmi imzaların atıldığı son görüşmelerde ise, meblağ 3.5 miyar dolara düşürüldü. Böylece Foxconn, 900 milyon dolar tasarruf etmiş oldu. Yapılan anlaşma, Sharp’ın üçte iki hissesini kapsıyor. Kalan miktar ise yatırımcıların elinde bulunuyor.

Japonya pazarında yaklaşık 100 yıllık bir geçmişi bulunan Sharp, ticari hayatına kemer tokası ve mekanik kalem üretimi ile başlamıştı. Sharp ismini daha çok teknoloji devlerine tedarik ettiği farklı panel teknolojileri ile duyuyoruz. Firmanın, geçen yıl 1.5 milyar dolar net zarar yaşadı.

Sharp’ın satın alınması ile, Foxconn’un ekran tedariği konusunda eli çok güçlenecek. Kapalı kapılar ardında, Apple’ın da bu satın almaya finansal katkı sağladığı dile getiriliyor. Bu bakımdan Apple, özellikle iOS cihazlarına ekran üretiminde daha fazla kontrol elde etmiş olacak. Böylece, Samsung ve LG gibi diğer tedarikçilere bağımlılığı azalacak.

Diğer taraftan Apple’ın gelecek yıl sonlarında OLED ekranlara geçiş yapacağı iddia ediliyordu. Eğer, LCD tarafında Apple daha iyi teknolojiler geliştirirse, bu kez OLED geçişi daha ileri bir tarihe kayabilir. Bu anlamda, Foxconn’un Sharp’ı satın alması oldukça önem taşıyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5085 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
foxconn, foxconn sharp ve
2 etiket daha sharp Ev Elektroniği
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim