Anlık Bildirim

LG ve Samsung ilk ekran anlaşmasına çok yakın

Pazarda LCD panel sıkıntısı yaşanması üreticileri farklı çözümlere itiyor. Samsung yıllardır çekişme içerisinde olduğu hemşehrisi LG ile önemli bir anlaşmaya imza atıyor.

Yeni amiral gemi modeli Galaxy S8 için LG’den batarya tedariği yapacağı gündemde olan Samsung’un hamlesi sadece bununla sınırlı kalmayacak. Televizyon sektöründe de önemli bir ortaklık gündemde.

Eski Düşman Dost Oldu

Güney Kore tarihinde ilk defa Samsung ve LG’nin birbirinden panel tedarik edeceği ifade ediliyor. Bugüne kadar iki firma kesinlikle birbirinden panel tedariği yapmıyordu. Hatta ekran teknolojileri ile ilgili iki firmanın patent davaları da bulunuyor.

Samsung bugüne kadar LCD ekran tedariğini Foxconn ve Sharp ortaklığı Sakai Display üzerinden sağlıyordu. Bununla birlikte Sakai Display bu yıl için Çin’e odaklanarak tedarik kotasını azaltma kararı alınca Samsung stok sıkıntısı yaşayabileceğini düşündü. Bu bakımdan da LG Display ile el sıkışmaya karar verdi.

Televizyon sektörünün bir numarası olan Samsung için stok sıkıntısı pazar kaybetme anlamında çok büyük risk oluşturuyor. Firma ayrıca mevcut LCD üretim tesislerinin bir kısmını OLED üretimi için ayırdı ve bu manada taleplere yetişemiyordu.

Sakai Display yıllık olarak firmaya 4 milyon büyük ölçekte panel tedarik ediyordu. LG Display ise yılda 3 milyon adet panel üretecek. Bu bakımdan özellikle bu yıl içerisinde televizyon fiyatlarında artış yaşanabilir.

Diğer taraftan Sakai iştirakinin bu kararı Sony ve Panasonic gibi diğer televizyon üreticilerini de etkileyecek. Bu bakımdan LG’nin LCD panel tedariği konusunda ön plana çıkacağı tahmin ediliyor. Ayrıca Samsung, sözleşmeden doğan yükümlülükleri ihlal ettiği gerekçesiyle Sakai için ABD’de 430 milyon dolarlık bir tazminat davası açtı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim