Anlık Bildirim

Panasonic tamamen şeffaf bir televizyon prototipi geliştirdi

Evinizde hem bir vitrin camı hem de bir televizyon olarak kullanacağınız bir konsept arıyorsanız, Panasonic’in CEATEC 2016 fuarında sergilediği teknoloji tam size göre olabilir.

Şeffaf ekranlar aslında uzun yıllar öncesine dayanan bir hayaldi ancak günümüzün gelişen teknolojik şartları ile birlikte hayal gerçeğe dönüşmeye başladı. Daha önce de şeffaf panel örnekleri görüyorduk. Panasonic tamamen şeffaf bir televizyon geliştirmiş durumda.

Yıllar öncesinin ilk örneklerinde aşırı enerji tüketimi ve çok düşük görüntü kalitesi elde edilebiliyordu. Apple’ın bir dönem böyle bir projeye giriştiği ancak sonrasında vazgeçtiği biliniyor. Şimdi ise teknoloji yavaş yavaş istenen kıvama geliyor.

CEATEC 2016 fuarında Panasonic tarafından sergilenen televizyon, bir vitrinin camı olarak hoş bir şekilde dekore edilebiliyor. İstendiği takdirde ise 4K OLED ekranı ile en canlı içerikler izlenebiliyor. Böylece odada televizyona yer arama derdi de ortadan kalkmış oluyor.

Henüz geliştirme aşamasında olduğu için görüntüler biraz düşük kalitede ancak Panasonic mühendisleri en iyisini ortaya koyabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Dekorasyona önem veren tüketicilerin yeni teknoloji için biraz beklemeleri gerekecek zira en erken 2020 yılında televizyonun kullanıma sunulması bekleniyor.

 

Panasonic tamamen şeffaf bir televizyon prototipi geliştirdi

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6252 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
panasonic, panasonic transparent tv ve Ev Elektroniği
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim