Anlık Bildirim

Samsung, 8K çözünürlüklü QLED TV'sini tanıttı

Günye Koreli teknoloji devi Samsung, Almanya'nın Berlin kentinde düzenlenen IFA 2018 fuarında önümüzdeki ay satışa sunacağı 8K çözünürlüklü QLED TV'sini görücüye çıkardı.
Dünyanın lider elektronik üreticisi Samsung, IFA 2018 fuarında Eylül ayında satışa sunacağı yeni QLED TV'lerini tanıttı. 65', 75', 82' ve 85' inç ebatlarında olan televizyonlar 8K çözünürlük sunuyor ve piyasadaki ilk 8K QLED TV olma özelliğini taşıyorlar.

Görüntüyü 8K ile uyumlu hale getiriyor

Samsung, 8K QLED TV'nin 4.000 nitlik parlaklığa sahip olduğunu ve doğrudan Dolby Vision ile rekabet eden yüksek dinamik aralık standardı olan HDR10+ ile birlikte geleceğini açıkladı. QLED TV'ler yapay zekayı kullanarak AI Upscaling teknolojisi ile herhangi bir format veya kaynağın içeriğini büyüterek 8K ile uyumlu bir resim kalitesi sunuyor. Bu da günümüzde 8K içeriğin çok fazla yaygın olmaması sebebi ile oldukça önem arzediyor.
Samsung'un kıdemli başkan yardımcısı Jongsuk Chu yeni 8K QLED TV'leri için: "Samsung olarak üstün görüntü kalitesi söz konusu olduğunda sektörü ileriye taşımak için yıllarca yorulmadan çalıştık ve 8K AI Upscaling, QLED 8K ekranların geleceğine baktığımızda ayrılmaz bir bileşen." ifalerini kullandı. Eylül sonuna doğru satışa çıkması beklenen QLED TV'lerin ne kadarlık bir fiyat etiketine sahip olacakları şimdilik bilinmiyor ancak oldukça pahalı olacaklarını söylemek yanlış olmaz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim