Anlık Bildirim

Samsung televizyonları artık FreeSync destekli

Artık televizyonlarda da FreeSync desteğini görüyoruz. Oyuncuların oldukça hoşuna gidecek FreeSync desteği, bu yılın Samsung televizyonlarına sunulmaya başladı.

Samsung’un 2018 model televizyonlarında donanımsal olarak desteklediği ancak yazılım desteği vermediği FreeSync teknolojisi nihayet aktif oluyor. Samsung gerekli güncellemeyi yayınladı.

Hangi televizyonlar uyumlu?

Uyumlu AMD ekran kartı barındıran cihazlardan yırtılma ve titreme olmadan akıcı bir görüntü aktarımı sağlayan FreeSync, Samsung televizyon sahipleri için de önemli bir avantaj olacak.

AMD ekran kartlı bilgisayar modelleri ile Xbox S ve One X konsolları bilindiği üzere FreeSync desteği sunuyor. Böylece kullanıcılar oyunları dev ekranlarda akıcı bir şekilde oynama keyfini yaşayacak.

FreeSync uyumlu Samsung televizyon serileri Q6FN, Q7FN, Q8FN, Q9FN ve NU8000 şeklinde sıralanıyor. Q takısı olanlar QLED ekrana sahip modeller. Gerçek 120Hz tazeleme oranına sahip olan serilerde FreeSync sadece Full HD çözünürlükte çalışıyor. Henüz 4K için destek yok.

Kullanıcılar 1103 numaralı güncellemeyi ayarlar kısmında kontrol edebilirler. Güncelleme ayrıca oyun modunda gecikme süresini 15 mili saniyeye indiriyor. Yine hızlı kare oranı desteği Fast FRC desteği ile konsol bağlı olduğu anlarda ortalama gecikme hızı 24ms civarında tutuluyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim