Anlık Bildirim

Thermaltake'den ekran kartı soğutmasına yeni bir bakış: DuOrb

Günümüz modern ekran kartlarının hızına yetişebilmek neredeyse imkansız. Zira hemen hergün biraz daha güçlü ve biraz daha peformanslı yeni ekran kartlarını pazarda görebilmek mümkün. Gelen performans artışı ile birlikte ekran kartlarının güç tüketimlerinin de arttığını ve bunun kaçınılmaz olarak ısı sorunlarını beraberinde getirdiğini de hepimiz biliyoruz. Üreticilerin ekran kartları üzerinde kullandıkları soğutma çözümleri günlük kullanımda birçok kullanıcı için yeterli peformansı sunabilirken işin içine daha yüksek performans için hız aşırtma ve daha sakin bir ortam için sessizlik gibi faktörler karıştığında malesef standart soğutma çözümlerinin önemli bir kısmı maçı tamamlayamadan soyunma odasının yolunun tutmak zorunda kalabiliyor. Soğutma teknolojilerinde sektörün önemli oyuncularından biri olan Thermaltake yeni ve patentli soğutma teknolojisi ile ekran kartlarına ihtiyaç duyulan soğutmayı sağlamayı amaçlıyor

Thermaltake'in ekran kartları için hazırladığı yeni soğutma çözümünün adı DuOrb. TT'nin yeni soğutması gerçekten tasarım olarak kendini kolaylıkla belli ediyor. Zira ürün üzerine tam iki adet fan bulunuyor. Firma grafik işlemcileri serinletebilmek adına tam 2 adet 80mm'lik sessiz çalıştığı (2500rpm dönüş hızları var) ifade edilen fanı sistem üzerine yerleştirmiş. TT mühendislerinin uzun süren çalışmaları sonucunda ortaya çıktığı belirtilen DuOrb konusunda üretici firma anlaşılan kesenin ağzını sonuna kadar açmış. Zira ürün üzerinde ciddi yoğunlukta kullanılan bakır, DuOrb'un soğutma başarısına ve verimlliğine de önemli ölçüde katkı sağlıyor. İki adet ısı iletim borusu üzerinden bağımsız kanallar vasıtasıyla ısıyı fanların soğuttuğu bakır yapraklara taşıyan DuOrb, grafik işlemcinin yanı sıra bellekleri ve voltaj düzenleme modüllerini de serinletebiliyor. 180.5 x98.5 x30mm boyutlarında olan Thermaltake DuOrb'un ağırlığı ise 324gr. Yaklaşık olarak 23.8CFM'lik maksimum hava akımı sağlayabilen soğutma, ATi ve Nvidia'nın neredeyse güncel tüm ekran kartları ile uyumlu olarak çalışabilmekte.

Thermaltake'den ekran kartı soğutmasına yeni bir bakış: DuOrb

Thermaltake DuOrb'un uyumluluk listesi;

- Nvidia: GeForce 8800/7900/7800/6800 Serisi
- ATi: Radeon X1950/1900/1800 Serisi

Açıkçası Thermaltake yenilikçi çözümü ile oldukça dikkat çekiyor. Zaten firma tarafından patenti alınan bir tasarıma sahip olan DuOrb'nin performansının da son derece başarılı oluduğu ifade ediliyor ki bu kadar bakırın kullanıldığı ve iki adet 80mm'lik fana sahip olan bir soğutma ünitesinin genel anlamda başarısız olması da beklenemez zaten. Thermaltake DuOrb'nin fiyatı hakkında şu an iiçn net bir bilgi bulunmuyor ama kullanılan 6-ledli çift fan, ciddi oranda bakır kullanımı gibi faktörlerin de etkisi ile ürünün fiyatının hatırı sayılır bir noktada olacağı ifade ediliyor. Herşeye rağmen farklı bir tasarım ile kullanıcıların karşısına çıkan Thermaltake'in başarılı olup olamayacağını ürün piyasaya sürüldükten sonra daha net analayabileceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim