Anlık Bildirim

Toshiba'dan Bluetooth destekli cep harddisk'i

Bir manada kendi pili ile cebe sığabilecek kadar ufak olan bu sabit disk kablosuz hdd görevi yapıyor. Bu sayede etrafındaki tüm aygıtlar 5 Gb büyüklüğündeki hdd içinde gezinebiliyor yedekleme yapabiliyor ve kendine dosya aktarmadan direkt ordan mp3, video, resim gibi dosyaları okuyabiliyorlar. Bluetooth ile çalıştığından aygıtın gerçek hızı 96 Kb/sn yada diğer değişle 768 Kbit/sn civarında.

Ağırlığı 180 gr ve boyutları 110x70x22 milimetre. Pil ömrü ise 200 saat stand by modunda 6 saat veri aktarım modunda devamlı bilgi aktarırken. Pil ise sisteme dahil ve şarj edilebilir, adaptörü ile birlikte geliyor. Kablosuz bu tür veri dağıtıcı sistemler gelecekte hayatımızı yönlendirebilir. Mesela cep bilgisayarınızdan, masa üstü sisteminizden, cep telefonunuzdan, notebook'unuzdan aynı hiç kablo takıp çıkartmadan erişebilirsiniz. Üstelik kendi pili olduğundan hiç bir aygıtınızın pil ömrünü yemez. Bu aygıt aynı zamanda usb ile bilgisayara bağlanabiliyor.

Kısaca aslında bu bir başlangıç ileride bu aygıtın kapasitesi büyüyebilir ve Wi-Fi (802.11b) kablosuz standartına ulaşabilir. Bu sefer hızlı bir sunucuda olabilir. Ama şimdilik ufak aygıtlar için harika bir depolama aracı. Aygıtın ismi ise biraz garip Hopbit. Japonya'da şu an satışta ve fiyatı 399$.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim