Anlık Bildirim

Petabyte'a az kaldı


Depolama ve bellek teknolojileri için kullanılan aşina olduğumuz megabyte, gigabyte ve terabyte gibi terimlere petabyte’ın da eklenmesine az kaldı. 1024 terabyte’a eşit olan 1 petabyte şimdilik devasa bir depolama alanı gibi görülsede uzun vadede depolama ihtiyaçlarının doymak bilmeyen yapısı yüzünden yetersiz kalacağı günler gelecek.

Yapılan basit bir orantı hesaplaması petabyte’ın depolama endüstrisine ne kadar yakın olduğunu ortaya koyuyor. Günümüzde yedekleme ve depolama çözümleri için terabyte’lı terimlere alışkın olan kurumsal kullanıcıların ortalama 1 senede doldurabildikleri 1 terabyte’lık alan, 2002 yılında yalnızca 1 ayda yetersiz hale gelecek. Aynı mantıkla haraket edildiğinde 2003 yılında ise 1 terabyte’ın sadece 1 günde, 2004 yılında da 1 günün onda biri gibi bir sürede dolacağı ortaya çıkıyor.

Cereva Networks isimli bir şirket tarafından geliştirilen petabyte sınıfındaki disk dizininin yaz aylarında denenmeye başlayacağı bildirildi. Şirket sözcüsünün yaptığı açıklamada şimdilik fiyatı belirsiz olan ürünün İnternet Servis Sağlayıcıları gibi sürekli büyüyen depolama alanlarına gereksinim duyan işletmeler için düşünüldüğünü belirtildi.

Uzmanlar petabyte’larla ifade edilen depolama alanlarının 3 ila 5 sene içinde birçok büyük firma için gerçek olacağını belirtiyorlar.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim