Anlık Bildirim

Türk araştırmacıdan röntgen görüntüsü ile Covid-19 pnömonisini belirleyen web sayfası

Türk araştırmacının geliştirdiği site sayesinde, Covid-19 etkeninin neden olduğu pnömoninin tanısı yapay zeka ile daha kolay konulabilecek. Sitenin linkine ve detaylara haberimizden erişebilirsiniz.

Türk araştırmacıdan röntgen görüntüsü ile Covid-19 pnömonisini belirleyen web sayfası Tam Boyutta Gör

Bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadele devam ediyor. 2019-nCoV etkeninin neden olduğu diffüz pnömoni tablosu hastalık prognozunu doğrudan etkiliyor. Deneyimli gözler ve radyologlar, Covid-19 pnömonisinin tanısını koyabiliyor ancak tanı koymanın güç olduğu durumlar da olabiliyor. Bir Türk araştırmacının geliştirdiği site sayesinde, Covid-19 pnömonisi anlaşılabilecek gibi görünüyor ancak site tıbbi olarak herhangi bir kaynak niteliği taşımıyor, kişilerin mutlaka alanında uzman hekimlere ve sağlık kuruluşlarına başvurması gerekiyor.

Radyoloji görüntüsünden pnömoni tanısı

Türk araştırmacıdan röntgen görüntüsü ile Covid-19 pnömonisini belirleyen web sayfası Tam Boyutta Gör

Öncelikle kullanıcıların siteye akciğer grafilerinin fotoğraflarını upload etmeleri gerekiyor. Upload işlemi sonrasında 3 saniyelik bir bekleme süresinin ardından site algoritması, diğer Covid-19 pnömonisine ait görüntüler ile yüklenen görüntüyü karşılaştırıyor ve yapay zeka görüntüyü analiz ediyor.

Ayrıca site yüklenen görüntünün normal akciğer görünütüsü olup olmadığını belirleyebilecek, Covid-19 pnömonisi ve diğer akciğer hastalıkları arasında da ayrım yapabilecek şekilde geliştirilmiş.

Son olarak sitenin herhangi bir resmiyetinin olmadığını, tıbbi olarak herhangi bir iddiasının ve doğruluğunun iddia edilmediğini, tıbbi bir kaynak niteliği taşımadığını, tanıların kesin olmadığını, çeşitli yanlışlar olabileceğini ve kişilerin mutlaka alanında uzman hekimlere, hastanelere ve sağlık kurumlarına başvurmaları gerektiğini belirtelim.

Siteye aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.

http://covid19.burakgozutok.com/

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
57092 kez okundu.
17 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilim, bilimsel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim