Anlık Bildirim

Türkiye'de kış turizmi tatil alanları

Ülkemiz Orta kuşakta yer aldığı için dört mevsimi dolu dolu yaşayan ülkeler arasında yer alır. Dünyanın birçok noktası bu özelliklerden mahrumdur.                                                    

Ülkemiz Orta kuşakta yer aldığı için dört mevsimi dolu dolu yaşayan ülkeler arasında yer alır. Dünyanın birçok noktası bu özelliklerden mahrumdur. Genel anlamda birçok ülkede ya sonbahar iklimi hakimdir ya da kar hiçbir zaman görülmemektedir. Öte yandan kutup bölgelerinde ise güneş görmek pek mümkün olmaz. Fakat ülkemiz konumu itibariyle 4 mevsimin bazen aynı anda bile yaşanabileceğini sahne olmaktadır. O nedenle tıpkı Akdeniz ve kıyı bölgelerde yaz turizminin etkili olduğu gibi yüksek yerlerde kış turizmi de etkilidir. Kış turizmi deyince akla Uludağ otelleri gelir. Uludağ ülkemizin en yüksek lokasyonları arasında yer almaktadır. Bireyler stresten ve koşuşturma dan uzak son derece muhteşem bir biçimde dizayn edilmiş oteller ve dağ evlerinde muhteşem bir tatil yapma imkanı yakalar.

Unutulmaz bir kayak deneyimi için Bursa

Bursa Uludağ'a ülkemizde özellikle kayak yapmak maksadıyla kış turizminde en çok popüler olan alanlar arasında yer alır. Bursa otelleri Uludağ ve bölgesinde çok sayıda bulunmaktadır. Özellikle Bursa'da kış turizmi için seyahat eden bireyler muhteşem gastronomik lezzetleri de tatma imkanı yakalar. Doğa güzellikleri kartpostalları yerleştirilecek kadar muhteşem resimler ve manzaralar yeni Uludağ tatilinde görülebilecekler arasındadır. Birçok birey bembeyaz karlarla çevrili olan Uludağ tatil mekanlarından şömine başında hoş sohbetlerin tadını çıkarır. Ve ateşinin şöminenin sesi ile sıcak çikolataları yudumlarken gerçekten gevşemiş olmanın ve huzurlu bir ortamda olmanın keyfini sürer. Öte yandan Uludağ mangalı meşhur olan illerimiz arasındadır. Özellikle de karlar üstünde yakılan mangal ve üzerinde pişen sucuklar turistlerin de oldukça ilgisini çekmektedir. Uludağ'da kış tatili deyince akla kayak yapmak sucuk ekmek yemek ve sıcak çikolata içmek gelir.

Konforlu dizayn edilmiş kayak otelleri

Uludağ son derece konforlu bir biçimde dizayn edilmiş ve misafirlerin her türlü ihtiyacını gidermeye yönelik imkanlara sahip olan kayak otelleri ile donatılmıştır. Oteller sabah kahvaltısında Bursa'nın ve bölgenin muhteşem organik lezzetleri ile misafirlerini karşılar. Ardından öğlen yemeği mangal ve şömine başında dinlenmek tatilin mutlaka yapılması gereken argümanlarındandır. Uludağ tatili için bireylerin erken rezervasyon imkânlarını kullanmak suretiyle kaliteli bir tatile uygun fiyatlara yapmaları mümkündür. Kayak otelleri özellikle de sezon öncesinde yapmış olduğu indirimlerle misafirlerine ekonomik bir tatil deneyimi sunar. Uludağ'da kayak yapmak için bireylerin kendilerine ait kayak takımlarının olmasına gerek yoktur. Birçok otel ve kayak merkezi bireylerin kayak yapmaları için gerekli olan kayak takımlarına onlara kiralamak da ya da belirli bir süre kullanımı için vermektedir.

Doğu Anadolu bölgesindeki kayak merkezleri

Tıpkı Bursa Uludağ'da olduğu gibi ülkemizde Doğu Anadolu Bölgesi’nde de çok sayıda kayak merkezi bulunmaktadır. Erzurum Palandöken’de yer alan kayak merkezi İlkem izin en önemli kayak merkezleri arasındadır. Öte yandan yine Elazığ Hazarbaba Kayak Merkezi de bireylerin son derece memnun kalacağı ve muhteşem manzaralara şahitlik eden kayak merkezleri arasında bulunur. Kayak otelleri özellikle de göl ve su kenarlarının etrafına konuşlandıkları takdirde son derece muhteşem manzaralara şahitlik eder. Yine Bolu Yedigöller'de kartpostalları konu olacak eşsiz manzaralar ile karşılaşmak mümkündür.

Kayak tatiline sade bir valizle gidin

Bireylerin özellikle de kadınların kayak tatiline giderken yanlarına çok sayıda kıyafet aldığı gözlemlenmektedir. Fakat bu anlamda olabildiğince sade valizler kullanmak suretiyle hafif sağlıklı ve ergonomik bir tatil yapmak mümkündür. Özellikle Uludağ kayak otelleri içerisinde bireylerin ihtiyacı olan tüm materyalleri barındırmaktadır. Elbette kayak tatili için kalın elbiselerin tercih edilmesi gerektiğini söylemek doğru olacaktır. Aynı zamanda kayak tatiline giden bireylerin soğuk havadan ilk günlerde etkilenmemeleri için yanlarına multivitaminler almaları da tavsiye edilir. Kayak tatilinde bol bol fotoğraf çektirmek şömine kenarında oturmak sıcak çikolata içmek ateşin ve manzaranın tadını çıkarmak en çok tercih edilen aktiviteler arasında yer alır. Öte yandan ülkemizde kayak faaliyetlerin gerçekleştirildiği birçok bölgede kışın son derece lezzetli gastronomik yiyecekleri tatmak da mümkündür.

Bursa bir gastronomi kentidir

Bursa İskender başta olmak üzere çok çeşitli yiyeceklerin başrollerde olduğu önemli bir gastronomi kentidir. Dolayısıyla kış sporlarını gerçekleştirmek maksadı ile bursa-uludağ lokasyonuna giden bireylerin şehirdeki gastronomik unsurları da ziyaret etmeleri ve bölgenin meşhur yiyeceklerini yemeleri önem arz eder. Özellikle kestanesi şeftali reçeli ve şeftaliden yapılan malzemeleri de dikkat çeker. Kestane şekeri ve İskender kebap Bursa'ya giden bireylerin mutlaka tüketmesi gereken yiyeceklerdir.

Bursa bir tarih kentidir

Öte yandan Bursa tarihi dokusuyla da ülkemizde en çok ziyaret edilen merkezlerden biridir. Osmanlı Devleti'nin ilk yıllarından itibaren kuruluş sürecindeki birçok önemli bireyin türbesi burada yer almaktadır. Yüzyıllar boyunca dünyanın geniş bir coğrafyasında hükmetmiş Osmanlı Devleti'nin kurulduğu ilk bölge Bursa'da bulunmaktadır. O yüzden kayak tatili için Bursa'ya giden  bireylerin aynı zamanda tarihi ve kültürel deneyimler edilmesi de faydalı olacaktır. Bursa müzeleri bakımından da oldukça zengindir.

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Yoruma Kapalı: Bu içeriğe yorum eklenemiyor.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim