Anlık Bildirim

Google'dan mobil alanda önemli satın alma

Teknoloji dünyasına yönelik yatırımlarıyla adından söz ettiren Google, paylaşılan açıklama ile nesne tanıma teknolojileri üzerine önemli çalışmalar yürüten Moodstocks’ı satın aldığını duyurdu.
Her yıl irili ufaklı satın alma hamleleriyle teknoloji yelpazesini genişletmek isteyen Google son olarak nesne tanıma yazılımıyla adını duyuran Moodstocks’ı bünyesine kattığını açıkladı. Fransa merkezli bir girişim olan Moodstocks ekibi yaklaşık 4 yıldır üzerinde çalıştıkları ileri seviye akıllı algoritma sayesinde mobil cihazlarda kamera ile taratılan nesnelerin algılanmasını sağlıyorlar.
Örneğin bir moda kataloğundaki mankeni tarattığınız takdirde üzerindeki kıyafetleri satın alabileceğiniz alışveriş siteleri fiyatlarıyla birlikte listeleniyor ya da elektronik bir ürünün teknik özelliklerini yazarak size özel indirimler uygulayabiliyor. Gelişmiş API ile benzerlerine nazaran çok daha hızlı bir arama gerçekleştiren Moodstocks böylelikle gördüğünüz ve nerede bulacağınızı ya da adını bilmediğiniz nesnelere kolaylıkla ulaşmanızı sağlıyor. Üstelik QR kod teknolojisine nazaran daha pratik olan bu yöntem farklı sektörlerde işlevsel şekilde kullanılabiliyor.
Satın alma sonrası tüm ekibin Google’ın Paris’teki ofisine taşınarak ilk ticari ürünleri üzerine yoğunlaşacağı belirtilirken teknoloji devinin Moodstocks’ı ne kadara satın aldığı ve nasıl değerlendireceği ise henüz bilinmiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim