Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Quik ile profesyonel videolar hazırlayın

Mobil cihazınız ile çektiğiniz videoları eğlenceli kolajlar haline getirmeye ve profesyonel geçişler ile süslemeye ne dersiniz? İşte Quik tam da bu iş için biçilmiş kaftan.

Uzun bir aranın ardından, Uygulama Haber'in yeni bölümüne hoşgeldiniz. Ben Yunus. Bu videomuzda, Android işletim sistemli mobil cihazlarınızda kolay ve profesyonel video editleme işlemi yapabileceğiniz Quik'i inceleyeceğiz.


Mobil cihazlar üzerinde, çektiğimiz videoları paylaşmadan önce birleştirmek, özel efektler uygulamak, kısaca eğlenceli hale dönüştürmek isteriz. Android markette bu işi yapmak için geliştirilmiş bir çok ücretsiz uygulama bulunsa da ücretsiz oldukları için bir noktadan sonra videonun herhangi bir köşesine reklam yerleştiriyor veya kaliteli çıktı alabilmek için belli bir ödeme istiyordu. Bu sıkıntıların ardından imdadımıza yetişen Quik, sade arayüzü, basit kullanımı ve kaliteli çıktı özelliği ile karşımıza çıkıyor. 


Uygulamaya giriş yaptığımızda karşımıza direk Yeni Video Oluşturma seçeneği geliyor. Buna tıkladıktan sonra ise videomuzda kullanmak istediğimiz videoları kütüphanemizden seçiyoruz. Dilersek Google hesabımızda bulunan video veya fotoğraflarıda seçebiliyoruz.

Seçmeli olarak istediğimiz kadar videoyu seçtikten sonra düzenleme menüsüne geliyoruz. Öncelikle videomuza bir başlık yazmamız isteniyor ve bu başlık videonun girişinde karşımıza çıkıyor. Uygulamanın en güzel özelliği, içerisinde bulunan çok sayıda hazır kurgu ile profesyonel bir biçimde videolarımızı kolaj yapabilmesi. Dilediğimiz temayı seçip ön izleme yapabiliyoruz.

Kaliteli ve efektif bir giriş ile başlayan videomuz, seçtiğimiz temaya uygun geçişler ve efektlerle, yine uygulamanın bize sunduğu ücretsiz müzik dosyalarına uygun bir biçimde otomatikmen kurgulanıyor. Alt bardan dilersek müzik dosyasını değiştirebiliyoruz. Uygulama bize 70'den fazla kaliteli ve güzel müzik sunuyor.

Dilersek bunların haricinde kendi istediğimiz harici bir müziğide seçebiliyoruz. 


Düzenleme kısmına geldiğimizde ise burada videoların yerlerini değiştirebildiğimiz gibi, her bir video dosyasının içerisinde özel düzenlemelerde yapabiliyoruz. 

Örneğin video parçasına bir yazı ekleyebilir, dilediğimiz gibi kesip, kısaltabilir veya kopyasını oluşturup aynı video içerisine ekleyebiliyoruz. Güzel özelliklerden biride, herhangi bir videoya yazı eklediğimizde, baş kısımda seçtiğimiz temaya uygun bir imaj üstünde yazımız beliriyor. Gerçekten çok güzel düşünülmüş. 


Düzenlemeyi bitirdikten sonra son kısımda videomuzun süresini, sinema boyutu veya kare boyut olarak formatını, müziğin hangi dakikada başlayacağını, uygulamak istediğimiz kaliteli filtreleri ve renk paletini seçebiliyoruz.

Aynı zamanda videoda kullanılan fontuda 3 farklı font seçeneği arasından değiştirebiliyoruz. Tüm bu işlemleri bitirdikten sonra filmimizi tamamlayıp yüksek kalite ile telefonumuza kaydediyor, dilersekte direk sosyal medya hesaplarımızdan paylaşabiliyoruz. 


Quik kolay ama bir o kadar da profesyonel videolar oluşturuyor. Bir kaç tıklama ile çok kaliteli videolar oluşturabiliyoruz. Ve video başında da söylediğim gibi en güzel özelliği videonun çıktısını aldıktan sonra hiç kalitesi bozulmuyor ve videonun herhangi bir yerine reklam koymuyor.

Eğer sosyal medya hesaplarınızdan sık sık çektiklerinizi paylaşıyorsanız, Quik ile hazırlayacağınız eğlenceli ve kaliteli videolar ile herkesi şaşırtabilirsiniz. Şahsen ben de Quik'i keşfettikten sonra uzun süre kullanmayı düşünüyorum.

Bu çok kaliteli uygulamanın boyutu ise sadece 55 MB. 


Google Play Store bağlantısı : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.stupeflix.replay

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim