Anlık Bildirim

Dünyayı "SimCity" oyunu gibi gösteren müthiş uydu görüntüleri

NASA'dan ayrılan üç bilim adamı tarafından kurulan Planet Labs şirketi, Dünyamızı "SimCity" oyunlarına benzer bir açıdan görüntülediler. Sıra dışı uydu fotoğraflarını haberimizde bulabilirsiniz.
NASA'dan 2010 yılında ayrılan üç bilim adamı, kurdukları Planet Labs şirketi ile Dünyanın yüksek kalitede görüntülerini fotoğraflamaya başladılar. Ticari kullanım amacıyla çekilen fotoğraflar, gezegenimizi geleneksel uydu görüntülerine oranla oldukça farklı bir açıdan yansıtıyor.

Fotoğraflar Dünya yüzeyinin 450 km üzerinden çekilmiş 

Sıradan uydu fotoğrafları yukarıdan bir görünüm sunarken, Planet Labs'ın fotoğrafları ise eğik bir açıdan çekildiği için Dünyamızı adeta "SimCity" oynuyormuşçasına görüntülüyor. Planet Labs'dan Robert Simmon, bu etkileyici fotoğrafların Dünya yüzeyinin 450 kilometre üzerinden çekildiğini ve sıradan uydu fotoğraflarından yüzde 60-70 oranında farklı olduğunu belirtiyor.
İçerisinde Riyad, Suudi Arabistan, Fitz Roy Dağı, Houston Texas, Katar, Bilbao İspanya ve Şanghay'dan müthiş manzaraların yer aldığı galerimize aşağıdan ulaşabilirsiniz. Özellikle Katar'daki İnci Adası görüntülerinin "SimCity" oyunuyla oldukça benzerlik taşıdığını da belirtmeden geçmeyelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim