Anlık Bildirim

2020'de Mars'a gitmeyi planlayan SpaceX iniş yapacağı yeri araştırıyor

2020'de Mars'a insansız bir uzay aracı göndermeye hazırlanan SpaceX NASA'yla birlikte uzay aracının iniş yapacağı potansiyel noktaları araştırıyor. Peki bu noktalar hangi kriterlere göre belirleniyor?
Kurulduğu günden bu yana hedefini Mars olarak belirleyen SpaceX, hepimizin de bildiği gibi 2020'de insansız bir Kızıl Gezegen görevine hazırlanıyor. Elon Musk'ın geçtiğimiz yıl açıkladığı Red Dragon görevi için hazırlıklar son sürat devam ederken şirket şimdilerdeyse NASA'yla birlikte uzay aracının iniş yapacağı yeri araştırmaya koyulmuş.

18 Mart'ta düzenlenen bir konferansta konuşan SpaceX yetkilisi Paul Wooster iniş bölgesi için şimdiden birkaç potansiyel nokta belirlediklerini ifade ederken özellikle de bu noktalardan birisinin şu an için çok güçlü bir aday olduğunu söyledi.


İniş bölgesini belirlemede kullanılan kriterler neler?

Dragon uzay aracının navigasyon ve kontrol sistemlerinin geliştirilmesi üzerinde çalışan Wooster, uzay aracının iniş yapacağı yeri bazı kriterler yardımıyla belirlediklerini ifade ediyor. Red Dragon görevini geleceğin insanlı görevlerine bir hazırlık olarak gören SpaceX, bu nedenle iniş yerinin Mars yüzeyindeki büyük buz topluluklarına olan yakınlığını birinci kriter olarak belirlemiş. Kızıl Gezegen'de yaşamaya başlayacak olan insanların Dünya desteği olmadan hayatlarını sürdürebilmesini isteyen şirket şimdiden bunun hazırlıklarına başlamış durumda.

SpaceX ve NASA'lı bilim adamlarının belirlediği diğer bir kriterse Ekvatora olan yakınlık. İnsan yerleşiminin uzun süreli devam edebilmesi için güneş enerjisine ve uygun sıcaklıklara ihtiyaç duyduklarını belirten Wooster, bu doğrultuda dört farklı iniş bölgesi belirlediklerini ve şu an için bu noktalara odaklandıklarını söylüyor. İniş noktalarının araştırılması konusundaysa bilim insanları NASA'nın Mars yörüngesinde bulunan Mars Reconnaissiance Orbiter isimli uzay aracından yardım alıyorlar.

SpaceX'in NASA'nın tecrübelerinden yararlanarak sürdürdüğü Red Dragon görevi, ilk olarak 2018 yılı için açıklanmış ancak geçtiğimiz ay görevin 2020'ye ertelendiği duyurulmuştu. Şirketin yeni nesil uzay aracı Dragon V2'nin, devasa roket Falcon Heavy ile birlikte Mars'a fırlatılacağı Red Dragon görevi, insanlı Mars görevleri öncesinde çok önemli bir hazırlık olacak. Özel bir şirketin başka bir gezegene düzenleyeceği ilk görev olarak da tarihe geçecek olan Red Dragon, yaklaşık 320 milyon dolarlık düşük maliyetiyle de dikkat çekiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3491 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Mars, spacex ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim