Anlık Bildirim

Boeing CEO'su: Mars'a ilk insanı biz taşıyacağız

Boeing CEO'su Dennis Muilenberg, Mars'a ayak basacak ilk insanların Boeing imzalı bir roket üzerinde taşınacağını belirtti. Uzay sektörünün köklü firması şu anda NASA'nın SLS roketlerini geliştiriyor.
Boeing CEO'su Dennis Muilenberg, Mars yolculuğunda SpaceX'i alt edeceklerini düşünüyor. Chicago'daki bir teknoloji konferansında konuşan Muilenberg, Mars'a gidecek olan ilk insanların Boeing üretimi bir roket üzerinde taşınacağını belirtti.

Uzay sektörünün köklü firması

Uzay sektörünün en köklü firmalarından birisi olan Boeing, yaklaşık 50 yıldır bu alanda faaliyet gösteriyor. 1960'lı yıllarda tarihin en güçlü roketi Saturn V'in(Ay'a insan taşıyan roket) birincil kısmını üreten firma, daha sonrasında uzay mekiği programına önemli katkılarda bulunmuş ve Uluslararası Uzay İstasyonu'nun da birçok parçasını imal etmişti. Halen NASA'nın en büyük partnerlerinden birisi olan Boeing şimdilerdeyse NASA'nın Mars'a insan taşımak için hazırladığı devasa SLS roketlerinin üretiminden sorumlu durumda.

Yani Dennis Muilenberg, "Mars'a insan götürecek ilk roketi biz imal edeceğiz." sözleriyle aslında bir nevi Mars'a ayak basacak olan ilk insanın NASA tarafından gönderileceğini ifade ediyor; ancak NASA'nın takviminde 2030'lu yıllardan önce bir insanlı Mars görevi yer almıyor. Buna karşın SpaceX'in ilk insanlı Mars görevleri için gösterdiği tarihse 2024. Yani Muilenberg'in sözlerinde haklı çıkması için Elon Musk'ın planlarında başarısız olması gerek.

Dennis Muilenberg'in katıldığı etkinlik:
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3772 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
spacex, boeing ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim