Anlık Bildirim

CIA'in UFO görüntülediğini belirten resmi belgeler yayınlandı

Kısa süre önce 13 milyon belge üzerindeki gizlilik kararını kaldıran CIA’in Himalaya Dağları’nda farklı tarihlerde toplam 6 kez UFO gözlemlendiğini belirtilen resmi raporları ortaya çıktı.
CIA'in UFO görüntülediğini belirten resmi belgeler yayınlandı
 
Bir bölümü büyük öneme sahip milyonlarca belge üzerinde yıllardır devam eden gizemi kaldıran ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nın (CIA) Nepal ve Bhutan’ın yanı sıra Hindistan'ın Sikkim ve Ladakh bölgelerinde tanımlanamayan uçan cisim, yani bilinen adıyla UFO gözlemlediği ifade ediliyor.
21 Şubat 1968 günü hazırlanan raporda Bhutan’ın başkenti ve en büyük yerleşim merkezi olan Thimphu’da maviye benzer bir renkte parlayan, yüksek hızda sessizce hareket eden cismin kayıtlara geçtiği belirtiliyor. Tanımsız cismin doğu yönünden batıya doğru hareket ettiği söyleniyor fakat Thimphu'nun doğusunun Hindistan'a ait olması sebebiyle uçuş güzergahının Tibet yönünden güneybatıya doğru olabileceği de not düşülmüş. 4 Mart 1968 tarihli diğer belgede Hindistan’ın Ladakh eyaletinde bulunan Chang La geçidinin olduğu bölgede beyaz ışıkla birlikte iki kez patlama sesinin duyulduğu, beyaz bir dumanın hemen ardından kırmızıya çalan ışık gözlemlendiği yazıyor.
CIA'in UFO görüntülediğini belirten resmi belgeler yayınlandı
 
Ortaya çıkan son belge ise yukarıdaki raporlara göre çok daha ayrıntılı bilgi içeriyor. Zira Nepal’in Kaski bölgesinde bulunan tanımlanamayan cismin tabanının 186 cm, yüksekliğinin 124 cm olduğu belirtiliyor. Daire şeklindeki metal cismin Pokhara'nın 5 mil uzaklığında yer alan Baltichaur'daki kraterde tespit edildiği raporda yazanlar arasında. Her ne kadar CIA’in UFO belgelerinin yüzde 20'lik bölümünde bilimsel bir açıklama olmadığını söylenmesine rağmen birçok kişi UFO’larla temas kurulduğunu ancak bunun yıllardır gizlendiğini düşünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
28692 kez okundu.
179 kişi, toplam 206 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rapor, cia ve
2 etiket daha UFO Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim