Anlık Bildirim

Donald Trump imzaladı, Elon Musk beğenmedi: İşte NASA'nın yeni bütçesi

NASA'nın 2018 mali yılı için bütçesi Donald Trump'ın da imzayı atmasıyla beraber resmen belli oldu. Trump yönetimi bütçede ufak bir artışa gitmiş olsa da yeni bütçe Elon Musk'ı tatmin edemedi.
Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trump NASA'nın 2018 mali yılı için bütçesini belirledi. Uzay ajansı için tam 19.5 milyar dolarlık harcama bütçesi ayıran Trump yönetimi, NASA'nın hedefiniyse 2030'lu yıllarda Mars'a ABD'li bir astronot indirmek olarak belirledi.

Medikal ve bilimsel araştırmalara ayrılan mali bütçeyi azaltan yeni ABD yönetiminin uzay araştırmalarına da benzer bir tavır sergilemesi beklenirken Donald Trump'ın Salı günü resmen imzaladığı NASA bütçesinde böyle bir durumun gerçekleşmediği gözlemlendi. Düşüşün aksine önceki yıllara oranla küçük bir artışın olduğu 2018 bütçesi uzay meraklılarını da bir anlamda rahatlattı.

Trump yönetimi beklentinin aksine şu an için NASA'nın Dünya bilimlerine ayırdığı bütçede de herhangi bir kısılmaya gitmedi. Uzay ajansının iklim, Yeryüzü araştırmaları gibi konulardan çok insanlı uzay görevlerine öncelik vermesi gerektiğini daha önce birçok kez belirten Trump, Salı günü de benzer açıklamalarda bulunsa da şu an için okların hedefi haline gelmek istemiyormuş gibi görünüyor.

Yeni bütçe Elon Musk'ı tatmin etmedi

Tabi Trump yönetiminin NASA'ya sunduğu bu bütçenin uzay ajansının hali hazırda gerçekleştirmekte olduğu planlarını direkt olarak etkileyeceğini de söylemek zor. Zira Trump 20 Ocak'ta koltuğa oturmadan önce de NASA'nın hedefi 2030'lu yıllarda Mars'a insan indirmekti. Yani yeni bütçenin aslında NASA'nın hedeflerinde çok da bir değişime neden olmayacağını söylemek yanlış olmaz.

Gözünü Mars'a dikmiş bir diğer şirket SpaceX'in kurucusu Elon Musk da Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda NASA'nın yeni bütçesinin kendisini çok da memnun etmediğini açıkladı. Yeni bütçenin NASA'nın planlarında herhangi bir değişikliğe neden olmayacağını belirten Musk, ayrıca insanlı Mars görevleri için de ekstradan bütçe ayrılmadığını söyledi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11483 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nasa, donald trump ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim