Anlık Bildirim

Elon Musk, Mars'a göndereceği arabasının fotoğraflarını paylaştı "Şaka değil"

SpaceX CEO'su Elon Musk, önümüzdeki ay Mars'a göndereceği birinci nesil Tesla Roadster aracının uçuş için hazırlandığı anlardan ilginç fotoğraflarını paylaştı..
SpaceX kurucu ve CEO'su Elon Musk, hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz haftalarda çok enteresan bir duyuru yapmış ve önümüzdeki ay Falcon Heavy roketinin ilk uçuş testinde kendi Tesla Roadster aracını Mars'a göndermeyi deneyeceğini açıklamıştı. Musk, şimdiyse Mars'a göndereceği bu birinci nesil kızıl renkli Roadster aracının uçuş için hazırlandığı anlardan ilginç fotoğraflarını paylaştı.

"Kızıl Gezegen için kızıl renkli bir araba"


Fotoğrafları henüz birkaç saat önce, "Kızıl gezegen için kızıl renkli bir araba" başlığıyla paylaşan Musk, kendi Instagram adresi üzerinden yaptığı açıklamalarda,"Yeni roketlerin bu şekildeki ilk deneme uçuşlarında normal bir uçuşu tam olarak simule edebilmek için genelde beton veya çelik kalıplardan oluşan örnek yükler kullanılır. Ancak bu bizim için gerçekten de inanılmaz sıkıcı bir şey gibi görünüyor. Alışılmamışı denemek, bizlere bir şeyler hissedirecek olağandışı bir iş yapmak istiyoruz. Falcon Heavy'nin taşıyacağı yük orijinal bir Tesla Roadster olacak. Space Oddity çalarken eliptik Mars yörüngesinde milyarlarca yıl dönecek." ifadelerini kullanıyor.


Musk ayrıca henüz birkaç gün önce Tesla Roadster'ını Mars'a taşıyacak olan Falcon Heavy'nin de fotoğraflarını paylaşmıştı. Bu fotoğraflarla beraber ilk kez gerçek halini görme şansını elde ettiğimiz Falcon Heavy; tam 27 tane Merlin motorun güç verdiği (Falcon 9'da bu sayı dokuzdu), 70 metre uzunluk ve 12.2 metre genişlik gibi inanılmaz boyutlara sahip olan devasa bir roket. Önümüzdeki ay itibariyle dünyanın aktif en güçlü roketi olma ünvanını elde edecek olan bu "canavar" roket, ayrıca günümüzün en güçlüsü Delta IV Heavy'den de tam 2 kat daha fazla itici kuvvete sahip.

SpaceX'in bu yeni nesil devasa roketi, şirketin Mars ve Ay'a düzenleyeceği derin uzay görevleri için de çok büyük bir öneme sahip olacak. Falcon Heavy, alçak Dünya yörüngesine 54.400, yer eşzamanlı yörüngeye 22.200 ve son olarak Kızıl Gezegen'e ise 13.600 kilogram yük taşıyabiliyor.

İlk kez 2011 yılında tanıtımı yapılan Falcon Heavy birbiri ardına gelen birçok ertelemenin ardından nihayet önümüzdeki ay ilk kez havalanacak. SpaceX kurucusu Elon Musk ise yeni roketinin bu ilk denemesinden çok da bir başarı beklemiyor. Musk, Daha önce yaptığı açıklamalarda roketin zaten yüksek ihtimalle patlayacağını söylemiş ve bu nedenle bu ilk uçuş sırasında "hayal edebilecekleri en saçma şeyi" yapmak istediklerini ifade etmişti. Bakalım Musk'ın kızıl renkli Roadster'ı Kızıl Gezegen'e ulaşmayı başarabilecek mi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12402 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
spacex, falcon heavy ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim