Anlık Bildirim

Elon Musk, 'uzaydan internet' projesini resmen başlatıyor

SpaceX, uzaydan internet projesi Starlink'in ilk uydularını önümüzdeki ay yörüngeye yerleştirmeyi planlıyor. Elon Musk'ın Starlink projesinden 30 milyar dolar gelir elde etme hedefi var.
Elon Musk'ın popüler uzay şirketi SpaceX, yörüngeden yüksek hızlı internet sağlama projesi Starlink'i resmen başlatmaya hazırlanıyor. Uzayda dev bir uydu ağı oluşturmayı hedefleyen şirket, ilk operasyonel internet uydularını önümüzdeki ay fırlatacak. Şu anki hedef 2020 yılı gibi sınırlı bir kapasiteyle de olsa hizmete başlamak.

SpaceX tarafından verilen bilgilere göre Starlink ağı 100 ila 500 kilogram aralığında ağırlıklara sahip olan küçük uydulardan (smallsat) oluşacak. 24 GHz'in üzerinde yüksek frekans bantlarında çalışacak olan uydular, Yeryüzü'ne görece yakın bir konuma yerleştirilecek ve yüksek hızda, düşük gecikmeli internet bağlantıları sağlayabilecek.



SpaceX'in önümüzdeki ay tam olarak kaç tane uyduyu yörüngeye göndereceği henüz açıklanmadı. Ancak şirketin 2024'e kadar en az 2200 uydu hedefine ulaşabilmesi için her ay onlarca Starlink uydusunu uzaya fırlatması gerekiyor. Bu anlamda ilk partinin de en az beş uydudan oluşması bekleniyor.

Hedef yörüngeye 12 bin uydu yerleştirmek


SpaceX'in uygun fiyatlı, düşük gecikme değerlerine sahip uzaydan internet projesi Starlink, tamamlandığında toplamda 12 bin uydudan oluşacak. Bu uydulardan 4425'i 1100-1300 kilometre yükseklikte bulunacak ve 2024 yılına kadar yörüngeye yerleştirilmiş olacak. Geriye kalan 7500 uzay aracı ise daha alçak yüksekliklere gönderilecek.


SpaceX, gönderilen uydu sayısının yaklaşık 800'e ulaşmasıyla beraber ticari amaçlı hizmetlere de resmi olarak başlamayı planlıyor. 2025 yılına kadar uydu ağını tamamlayıp tam kapasite hizmet vermeyi hedefleyen şirketin öncelikli amacı ise gelişmemiş bölgelerde yaşayan, daha önce hayatları boyunca hiç internete girememiş insanlara bağlantı sağlamak.

30 milyar dolarlık gelir bekleniyor


Starlink projesinde büyük potansiyel gören SpaceX CEO'su Elon Musk, bu projeden elde edeceği kazançları ise elbette nihai hedefi olan Mars projelerine yatıracak. 2025 yılına kadar tam 40 milyon Starlink abonesine ulaşmayı hedefleyen Musk, projeden yaklaşık 30 milyar dolarlık bir gelir elde etmeyi bekliyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15085 kez okundu.
22 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elon musk, spacex ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim