Anlık Bildirim

Falcon 9'un iniş anlarına bir de bu inanılmaz videoyla göz atın

NASA iş birliğinde Uluslararası Uzay İstasyonu'na kargo taşıyan SpaceX görev sonunda gerçekleşen iniş denemesinden yine başarıyla ayrıldı. İşte Elon Musk'ın paylaştığı inanılmaz iniş anları:
Geçtiğimiz ay itibariyle uçuşlara geri dönüş yapan SpaceX, bugün gerçekleştirdiği CRS-10 isimli görevden de başarıyla ayrıldı. Uluslararası Uzay İstasyonu'na NASA için kargo taşıyan şirket, geri dönüşte Falcon 9 roketini kusursuz bir şekilde Yeryüzü'ne indirerek tekrar kullanılabilir roket hayaline bir adım daha yaklaştı.


SpaceX, NASA'nın tarihi fırlatma rampasını kullanan ilk özel şirket oldu

NASA ve SpaceX iş birliğinde gerçekleşen onuncu kargo görevi CRS-10'u diğerlerinden ayıran en önemli faktörse Falcon 9'un kalkışa geçtiği fırlatma rampası oldu. 20 Temmuz 1969 günü Neil Armstrong, Buzz Aldrin ve Michael Collins'i insanoğlunun en büyük uzay macerasına taşıyan efsanevi roket Satürn V'in uzaya fırlatıldığı kompleksten kalkışa geçen Falcon 9, tarihi öneme sahip olan bu fırlatma rampasını kullanan özel bir şirkete ait ilk roket oldu. Kalkış Kompleksi 39 isimli bu fırlatma rampası daha önce yalnızca NASA'nın Saturn V roketleri ve uzay mekikleri tarafından kullanılmıştı.

Tabi her ne kadar görevin asıl amacı Uluslararası Uzay İstasyonu'na ikmal maddeleri taşımak olsa da günün en dikkat çekici anları her zamanki gibi Falcon 9'un iniş anları oldu. Uzun bir sürenin ardından tekrar karaya iniş yapan Falcon 9 inanılmaz videolar ve fotoğrafların yakalanmasına da fırsat verdi. İşte Elon Musk'ın Instagram hesabı üzerinden yayınladığı o muhteşem video:
SpaceX'in Flickr adresi üzerinden yayınlanan muhteşem fotoğraflara da alttaki galerimizden göz atabilirsiniz: 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim