Anlık Bildirim

Mars kolonisi için insan zihninin ve vücudunun değiştirilmesi gerekebilir

Bilim insanı Konrad Szocik, Mars’a koloni kurmak adına yola çıkacak astronotların Mars koşullarında hayatta kalabilmek için bazı değişimler geçirmesinin gerekli olabileceğini dile getirdi.

Mars kolonisi için insan zihninin ve vücudunun değiştirilmesi gerekebilir Tam Boyutta Gör
 

Institute of Information Technology and Management’ta görevli olan bilim insanı Konrad Szocik, Mars’a yapılacak olan yolculukla ilgili görüşlerini paylaştı. Bilişsel bilim konusunda uzman olan Szocik, Mars’a gidecek olan astronotların Mars atmosferinde hayatta kalamayacaklarını tahmin ettiğini dile getirdi. Szocik’in söylediğine göre bunun en büyük nedeni, dünyanın hiçbir bölgesinde Mars’ın sahip olduğu atmosfere benzer koşulları yaratamamak.

Szocik, Antarktika’da ve Uluslararası Uzay İstasyonu’nda da çalışmalarını sürdüren NASA’nın, mikro gravite ve radyasyon gibi etkenlerin astronotlar üzerindeki uzun vadeli etkilerini hesaba katmadığını ileri sürdü. Bu etkenlerden ötürü dünyada detaylı bir Mars atmosferi yaratmanın son derece zorlu olduğundan bahseden bilim insanı, Mars’ta koloni kuracak ekibin zihinsel ve bedensel olarak değiştirilmesinin gerekli olabileceğini söyledi. Bilim insanı, insan duyularının elektrikle güçlendirilmesi ve kritik durumlarda duygusal sorunların yaşanmaması için ilaç kullanılması gibi örnekler verdi.

Szocik, Mars yolculuğunda görev alması gereken kişilerin de dikkatli seçilmesi gerektiğini düşünüyor. Bilim insanına göre yolculukte dayanıklı, çevik ve zor koşullara ayak uydurabilen bireylerin kullanılması görevin başarı şansını büyük ölçüde yükseltecektir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6696 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Mars, mars kolonileştirilmesi ve
2 etiket daha nasa Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim