Anlık Bildirim

NASA'dan iş ilanı: "Dünya'yı 'uzaylılardan' koruyacak memurlar aranıyor"

Bugün ilginç bir iş ilanı açan NASA, Dünya'yı uzaylı mikroskobik canlılara karşı savunmaları için "Gezegen Koruma Memurları" arıyor. Uzay ajansının ücret teklifiyse epey dolgun.
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Dünya'yı uzaylılardan koruyacak memurlar arıyor. Bugün ilginç bir pozisyon için iş ilanı açan uzay ajansı, insanoğlunu tehlikeli uzaylı mikroplara karşı korumak isteyenlere aylık 10 bin dolardan fazla ücret teklif ediyor.


NASA'nın "Planetary Protection Officer" (Gezegen Koruma Memuru) başlığıyla açtığı bu ilginç iş ilanında, başvuracak olan adaylardan birçok kriteri karşılamaları isteniyor. Öncelikle Amerikan vatandaşlığını şart koşan uzay ajansı; üniversitelerin matematik, fizik veya mühendislik dallarında yüksek lisansa sahip olmak ve daha önce en az bir yıl üst düzey memurluk yapmış olmak gibi kriterler arıyor. Başvuracak olan kişiler ayrıca "gezegen koruma" konusunda ve NASA'nın uzay programları hakkında detaylı bilgiye de sahip olmaları gerekiyor.

Tabi NASA'nın bu ilginç pozisyonda çalışmak isteyen ABD'li vatandaşlara oldukça dolgun bir maaş teklifi de var. İş ilanındaki ifadelere göre NASA bünyesinde çalışacak olan Gezegen Koruma Memuru, yıllık 124 bin ile 187 bin dolar aralığında bir maaşa sahip olacak.

Hem Dünya'yı hem de diğer gezegenleri koruyacaklar

Gezegen Koruma Memurları, öncelikle uzaylı mikroskobik canlıların Yeryüzü'nde yayılmalarını önlemeye çalışacak. Memurların bir diğer görevi ise bu sefer insanların diğer gezegenlere ve gök cisimlerine herhangi bir zarar vermemesini sağlamak. Koruma görevlileri, NASA'nın keşif programları sırasında uzaya gönderdiği astronotların, gittikleri bölgeyi mikrop gibi yabancı maddelerle kirletmemesini sağlayacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4674 kez okundu.
26 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nasa, planetary protection officer ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim