Anlık Bildirim

Uzay yürüyüşündeki astronot Dünya'yı işte böyle görüntüledi

NASA'lı astronot Randy Bresnik, çıktığı bir uzay yürüyüşü sırasında Yeryüzü'nün muhteşem görüntülerini yakaladı. İşte GoPro kamerasıyla çekilmiş o inanılmaz görüntüler:
Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yapan NASA astronotu Randy Bresnik, geçtiğimiz aylarda çıktığı bir uzay yürüyüşü sırasında GoPro kamerasını kullanarak Dünya'nın muhteşem görüntülerini yakaladı. 50 yaşındaki astronot, görüntüleri Twitter hesabı üzerinden paylaştı.


Randy Bresnik, bu büyüleyici videoyu Ekim ayında çıktığı bir uzay yürüyüşü sırasında yakalamış. Yine bir başka ABD'li astronot Joe Acaba ile, ISS'in "Canadarm2" isimli robotik kolunu tamir etmek için göreve çıkan Bresnik, tam 7 saat süren uzay yürüşüyü sırasında Yeryüzü'nün bu büyüleyici görüntüsünü tüm dünyayla paylaşmak istemiş ve bu muhteşem görüntüleri kameraya almış. Bresnik, videoyu paylaştığı tweetin altında,"Uzay yürüyüşleri sırasında bazen şöyle bir birkaç dakikanızı ayırıp Dünya'mızın muhteşem görüntüsünün keyfini çıkartmalısınız." ifadelerini kullanıyor.


Geçtiğimiz Temmuz ayında Rus kozmonot Sergey Ryazanskiy ve İtalyan astronot Paolo Nespoli ile birlikte Uluslararası Uzay İstasyonu'na fırlatılan Randy Bresnik, ABD ordusundaki başarıları kariyerinin ardından 2004 yılında astronot olarak seçilmişti. Uzay İstasyonu'ndaki görev süresi boyunca NASA'nın tüm diğer astronotları gibi sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanan 50 yaşındaki astronot, 6 aylık görev süresinin sonuna gelmesiyle beraber önümüzdeki Aralık ayında Dünya'ya geri dönecek
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6133 kez okundu.
15 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nasa, uluslararası uzay istasyonu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim