Anlık Bildirim

Uzayın yıldızı SpaceX, 14 Ocak'ta sahalara geri dönüyor

Geçtiğimiz hafta patlamayla ilgili soruşturmanın sonlandığını açıklayan SpaceX, uçuşlara geri dönmek için gerekli olan izni de aldı. Uzayın yıldız şirketi nihayet 14 Ocak'ta geri dönüyor.
1 Eylül'deki talihsiz Falcon 9 patlamasından sonra tam 4 aydır tüm uçuşlarına ara vermek zorunda kalan SpaceX, soruşturmanın sonlamasıyla beraber nihayet uçuşlara geri dönmeye hazırlanıyor. Amerikan Federal Havacılık Kurulundan (FAA) gerekli olan izni de alan şirket, 14 Ocak'ta patlama sonrası ilk görevine çıkacak.

ABD'li iletişim şirketi Iridium'a ait 10 farklı uydunun alçak Dünya yörüngesine taşınacağı görev, SpaceX için hem maddi hem de manevi önemlere sahip. Iridium ve SpaceX arasındaki toplamda 8 farklı görevi içeren yaklaşık 470 milyon dolar değerindeki kontratın ilk ayağı olan bu görevle birlikte SpaceX, uzun bir sürenin ardından uçuşlara geri dönmenin yanında aynı zamanda gelecek planları için de(Interplanetary Transport System) önemli miktarda maddi gelir sağlamış olacak.

SpaceX'in hafta başında 8 Ocak olarak açıkladığı görev hava koşullarının elverişli olmaması nedeniyle 14 Ocak'a ertelenmişti. Şirket, patlamayla ilgili yürütülen soruşturmanın tamamlandığını geçtiğimiz hafta basına duyurmuş ve son olarak Federal Havacılık Kurulu'ndan gerekli olan izni de 6 Ocak'ta almıştı. Iridium-1 isimli görev önümüzdeki hafta Cumartesi günü TSİ 20.54'de başlayacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim