Anlık Bildirim

Elon Musk, Teksas'ta kendi şehrini inşa etmek istiyor

Milyarder girişimci Elon Musk, kişisel Twitter hesabında paylaştığı gönderilerde, Teksas'ta kendi şehrini kurma planları olduğunu ima etti.

Elon Musk, Teksas'ta kendi şehrini inşa etmek istiyor Tam Boyutta Gör

Tesla ve SpaceX'in patronu Elon Musk, kişisel Twitter hesabından, ABD'nin Teksas eyaletinde yeni bir şehir kurma planları hakkında bir mesaj yayınladı. Girişim, Mars'ın kolonileştirilmesi de dahil olmak üzere karmaşık ve uzun vadeli uzay görevlerinin uygulanmasına yardımcı olacak.

Elon Musk'ın şehir hayali

Musk, attığı tweetlerde Starbase şehrini inşa etmek istediğine ve buradan Mars'a ve yıldızlara gitme planlarına işaret ediyor. Cameron County'deki Boca Chica Köyü'nün adının değiştirilebileceğinen bahsediliyor. SpaceX'in özel fırlatma tesisi de burada inşa ediliyor ve fırlatma kompleksinin de Starship uzay aracını fırlatmak için kullanılması planlanıyor.

Elon Musk, Teksas'ta kendi şehrini inşa etmek istiyor Tam Boyutta Gör

Elon Musk, projenin uygulanması halinde Starbase şehrinin Boca Chica köyünün mevcut alanından çok daha büyük bir alanı işgal edeceğini kaydetti. Ancak SpaceX'in önce yerel makamlardan onay alması gerekecek. Daha önce, SpaceX'in Boca Chica bölgesinde bir doğal gaz santrali inşa etmeyi düşündüğü bildirilmişti. Şirket şimdilik Starbase ve ilgili altyapının inşası hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9379 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elon musk, spacex ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim