Anlık Bildirim

Soyağacı sorgulama hizmeti yeniden kullanıma açıldı

Soyağacı sorgulama hizmeti kısa bir süreliğine kapatılmıştı. Vatandaşların büyük bir merakla beklediği alt üst soyağacı sorgulama sayfası tekrar kullanıma açıldı. Soyağacı sorgulama nasıl yapılır?

Soyağacı sorgulama hizmeti Türk vatandaşlarının soylarını görebilmesi ve hangi yüzyıla kadar gittiğini bulabilmesi amacıyla e-Devlet üzerinde kullanıma açılmış ancak yoğunluk nedeniyle kilitlenmiş hatta tüm platformun kilitlenmesine neden olmuştu.

Soyağacı sorgulama

Soyağacı sorgulama ya da e-Devlet'teki adıyla Alt üst soy bilgisi sorgulama sayfasından yoğunluk nedeniyle 300 bin belge vermiş ve sonrasında geçici olarak kapatılmıştı. Bugüne kadar da çalışmaları devam eden soyağacı sorgulama sayfası yeniden açıldı. Vatandaşlar yine soy ağaçlarını sorgulayabilecekler ancak bir farkla.

Sorgulama yapıldıktan sonra sistem hemen bir çıktı vermiyor. Sorgu sonuçlandığında mail veya SMS üzerinden kullanıcılara bilgi veriliyor. Yani kullanıcının çıktıyı beklemesi ve trafik yükünü arttırması engellenmiş oluyor.

Hali hazırda on binlerce kişinin yeniden sisteme giriş yaptığı tahmin ediliyor. Bu bakımdan sistemin belgeyi üretmesi ve kullanıcıya haber vermesi uzun bir zaman alabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17679 kez okundu.
57 kişi, toplam 60 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, e-devlet ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim