Anlık Bildirim

Amazon çalışanlarının korkudan tuvalete gidemedikleri ortaya çıktı

Dünyanın en zengin insanı olan Jeff Bezos'un şirketi Amazon, şu sıralar kötü bir haberle gündemde. Amazon'un İngiltere'deki deposunda çalışanlar, ceza almamak için korkudan tuvalete bile gidemiyor.
Dünyanın en büyük şirketlerinden Amazon, oldukça tepki çeken bir haberle gündeme geldi. 112 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin insanı olan Jeff Bezos'un dev şirketi, işçilerinin çalışma koşulları konusunda oldukça eleştiriliyor. Şirketin İngiltere'deki deposunda çalışan işçilerin, katı şirket politikaları yüzünden herhangi bir ceza yememek için tuvalete bile gitmedikleri ortaya çıktı.

Tuvalete gitmemek için su bile içmiyorlar

İngiltere'nin Staffordshire bölgesindeki Amazon deposdunda gizli olarak çalışmaya başlayan yazar James Bloodworth, gördüklerini kamuoyu ile paylaştı. Bloodworth'un iddialarına göre birçok çalışan en yakın tuvaletin 4 kat aşağıda olması sebebiyle zor durumda kalıyor ve herhangi bir ceza almamak için tuvalet ihtiyaçlarını pet şişeler yardımıyla gideriyorlar. Hatta şirkette tuvalet sayısının az olması çalışanların tuvalete gitmemek için su bile içmedikleri de gelen haberler arasında.
İngiltere'nin The Sun Gazetesi'ne konuşan James Bloodworth'e göre, insanlar ellerindeki işi kaybetmemek uğruna, tuvalete gidip gelerek zaman kaybetmek ve ceza almak istemiyorlar. Özellikle paketleme bölümünde yaşanan bu skandalın bir başka sebebi ise, Amazon'un çalışanlarının ne kadar kısa sürede paketleme yaptığını kayıt altına alması. Bu sayede işçilerin performansı ölçülüyor ve az performans sergileyenlere çeşitli ceza puanları uygulanıyor. Tüm bunlara ek olarak hamile kadınlara dahi herhangi bir ayrıcalık tanınmadığı da iddialar arasında. Amazon yetkilileri ise konu hakkında yaptıkları açıklamada söz konusu iddiaların gerçekleri yansıtmadığını belirtmekle yetindiler.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8919 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Jeff Bezos, amazon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim