Anlık Bildirim

Apple "iCloud.net" alan adı için 1,5 milyon dolar ödedi

Bulut depolama servisi iCloud'la ilgili birçok satın alma işlemine imza atan Apple'ın bu kez en önemli alan adlarından "iCloud.net" için yaklaşık 1,5 milyon doları gözden çıkardığı söyleniyor.
Global çapta hizmet veren markaların internet cephesindeki en önemli hamlelerinin başında şüphesiz alan adları geliyor. Kendi web adreslerinin yanı sıra aynı ismin geçtiği ve farklı uzantılara sahip neredeyse tüm alan adı varyasyonlarını satın almaya gayret gösteren şirketler, böylelikle sanal dünyada ilişkili tüm kapıların kendilerine açılmasını istiyor.

Bu konuya en fazla önem veren isimlerinden birisi de şüphesiz Apple. Zira bulut depolama servisi iCloud’u açmadan önce İsveçli Xcerion yazılım firmasına "iCloud.com" alan adı için 5,2 milyon dolar ödeyen Cupertinolu şirket, aralarında "icloud.us", "icloud.eu", "icloudapps.com" ve "icloudads.com"un da yer aldığı 100'den fazla domain’in sahibi olmuştu.

Apple'ın "iCloud.net" alan adı için 1,5 milyon dolar ödediği belirtiliyor

Gelen son haberlere göre "iCloud.net" gibi oldukça temel adreslerden biri için girişimde bulunan Apple'ın sessiz sedasız şekilde amacına ulaştığı tespit edildi. Zira "iCloud.net" adresi altında hizmet veren sosyal ağı satın alan teknoloji devi, vakit kaybetmeden siteyi kapattı. Yapılan açıklamada sosyal ağ iCloud’un bu ayın sonunda kapanacağı ve 1 Mart tarihinde ise verilerin tamamen silineceği duyuruldu.

MacRumors’un ismi açıklanmayan kaynaklardan edindiği bilgilere göre Apple'ın "iCloud.net" için 1,5 milyon dolar ödediği  ifade ediliyor. Bahsi geçen miktarın resmi kaynaklar tarafından henüz teyit edilmediğini söylemeden geçmeyelim. "Apple icloud.net’i neden bu kadar geç satın aldı?" sorusuna henüz bir cevap yok fakat kulislerde konuşulanlara bakılırsa şirketin 2017 yılında tanıtacağı iddia edilen fotoğraf ve video odaklı bir uygulama için kullanabileceği düşünülüyor. Bakalım site yoluna nasıl devam edecek...
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim