Anlık Bildirim

Bing arama motoruna yapay zekâ desteği

Bing arama motorunda artık kameranızı nesnelere doğrultarak arama motorunda ilgili sonuçlara ulaşabileceksiniz. Microsoft arama motorunu görsel yapay zekâ ile güçlendiriyor.

Yapay zekâ teknolojileri son dönemde hayatımızın her alanına girmeye başladı. Arama motorları bunlardan birisi. Genel pazar payı düşük olsa da rekabetten kopmayan Bing arama motoru, görsel yapay zekâ ile güç kazandı.

Görsel yapay zekâ

Görsel Arama kısmına eklenen yeni özellik telefonunuzun kamerasını kullanarak internette arama yapabilmenizi sağlıyor. İsterseniz karşılaştığınız bir nesneyi hemen fotoğrafını çekerek aratabilirsiniz, isterseniz de galerideki bir fotoğrafta dikkatinizi çeken bir şeyi arayabilirsiniz.

Arama motoru, fotoğraftaki nesneye göre yapılış tarihi veya seyahat bilgileri gibi ilgili sonuçları sıralıyor. Ayrıca elbise veya mobilya gibi nesnelerde ise fiyat bilgileri ekrana geliyor.

Çok gelişmiş bir tarzda olmasa da aradığını bulamayanlar için alternatif olabilecek kapasitede. Kamera destekli arama özelliği ABD’de Bing Android ve iOS uygulaması, Microsoft Launcher ve Edge Android uygulamasında aktif hale getirildi.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim