Anlık Bildirim

E-ticaret’te ihracat dönemi başlıyor

Esnafın kargo ve bürokratik işlemlerle uğraşmasına gerek kalmadan Türkiye'deki ürünü yurt dışına satabilmesi için çalışmalar tamamlandı. Bu konuda PTT ve Bakanlık arasında protokol imzalanacak.

 E-ticaret’te ihracat dönemi başlıyor

E-ticaret yoluyla ihracat yapılması için başlatılan çalışma sonuca ulaştı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma sonucunda mağazalar yurt dışına kolaylıkla satış yapabilecek. Bürokratik işlemler ve kargolar ile PTT ilgilenecek.

Bakanlık ile PTT AŞ arasında Ocak ayı içinde imzalanması planlanan protokolle, esnafın elektronik ortamda ihracat yapması sağlanacak.

PTT’nin e-ticaret platformu ePTT AVM’de küçük esnafların yurt içine satış yapabilmesi için alan açılacak. Yöresel ürün veya kendi ürünlerini PTT’nin esnafa özel uygun komisyon ve indirim oranları ile satacak. PTT bu ürünler için pazarlama ve reklam kampanyaları düzenleyecek.

Esnaflar yurt dışına açılacak 

Yurt dışına açılmak isteyenler için de e-ihracat platformu olarak kurulan Ready2sale.com üzerinden çeşitli ülkelere satış yapılabilecek. PTT, gümrükleme dahil tüm bürokratik işlemleri yürütecek ve kargo işlemleriyle ilgilenecek.

Küresel satışların arttırılması için bölgesel eğitimler verilecek. Bu eğitimlerde, e-ticarete ve e-ihracata yönelik mağaza, ürün, pazarlama, sipariş, kargo, iade, müşteri ve ödeme yönetimi gibi konularda bilgilendirme yapılacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, küçük esnafın yerel ürünlerini elektronik ortamda kendine ait bir alanda satmasını sağlayacaklarını ifade ederek, "Esnafa, kargo hizmetleri ve belli ücretlerde destek sağlayacağız. Esnafı rekabetçi hale getirmemiz önemli. Çorum leblebisini o platformlarda satışa çıkardığımızda başka ülkelerdeki ya da şehirlerdeki insanlara ulaşma imkânı olacak. Muazzam bir tanıtım ve ticari platform sunacak. PTT'nin altyapısıyla süreci ve lojistiği iyi şekilde yöneteceğiz. Özellikle Türkiye'nin 2023 ihracat hedefleri için e-ticaret yoluyla esnafın da ihracat yapmasının önü açılacak." değerlendirmesinde bulundu

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7088 kez okundu.
21 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ptt, yurt dışına satış ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim